‘München’ wint tweede Hyperloop-wedstrijd

Studententeam Warr uit München heeft dit weekend de tweede Hyperloop-competitie gewonnen. Deze keer ging het alleen om de topsnelheid. Met 323 kilometer per uur ging Warr meer dan drie keer zo hard als de nummer twee (Paradigm Hyperloop, Boston, 101 km/u).

Swissloop uit Zürich was het derde team dat zijn pod mocht lanceren in de Space X’ 1 mijl lange vacuümbuis. Dit team had eerst ‘panne’ vanwege een lege batterij maar de tweede keer ging het goed. Het team toonde zich vooral tevreden dat hun systeem voor voorstuwing op samengeperste lucht het tot de laatste drie had geschopt.

swissSwissloop in de vacuümbuis

Warr maakt gebruik van een zeer lichte capsule van koolstofvezel met een elektromotor, terwijl Paradigm tevreden is dat het zijn luchtlagerconcept heeft bewezen.Volgens de studenten is het de eerste keer dat luchtlagering wordt toegepast bij hoge snelheden. Hyperloop-bedenker Elon Musk toonde zich enthousiast over alle deelnemers en de uitvindingen op het gebied van transport die ‘zijn’ comprtitie met zich meebrengt.

lucht
Het Delftse team dat in januari de eerste wedstrijd won(90km/u), deed dit keer niet mee. Zij werken als startup verder aan hun Hyperloop-capsule.

Volgend jaar is er weer een studenten Hyperloop-competitie.