Moog Bradford neemt deel aan Nasa expositie

‘Nasa – A Human Adventure Exhibition’ is vanaf juni 2013 voor een periode van 6 maanden te bezoeken in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht. Op de tentoonstelling toont Moog Bradford voorbeelden uit de diverse productgroepen voortstuwing, zonnesensoren en standregeling en gloveboxen.

De tentoonstelling beslaat ruim 3500 m² en bevat meer dan 300 originele objecten en replica’s. Ruimtecapsules raketmotoren, ruimtepakken, een maanauto, telescopen, satellieten en de neus van de spaceshuttle. Veel stukken hiervan zijn nog nooit eerder vertoond. Op 20 juni vindt de opening plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Speciaal voor deze opening geven generaal Charlie Duke, voormalig astronaut van de bekende Apollo 16 missie en André Kuipers het startsein voor deze expositie.

Moog Bradford is een van origine een Nederlands MKB familiebedrijf dat onder de naam Bradford Engineering werd opgericht in 1984. Raoul Voeten is algemeen directeur van het bedrijf dat is gevestigd in Heerle (Noord-Brabant). Het bedrijf is leverancier van hoogwaardige ruimtevaartproducten en beschikt zelf over in-house design, engineering, productie- en testfaciliteiten en twee cleanrooms. Er werken 75 medewerkers (http://www.bradford-space.com/). Sinds eind 2011 is het bedrijf een onderdeel van de Moog Space en Defense groep, onderdeel van Moog Inc.