Montea investeert 12,5 miljoen in Nederlandse batterijparken

Montea investeert de komende tijd 12,5 miljoen euro in batterijparken in Nederland. Het bedrijf plaatst de batterijen op eigen locaties voor logistieke centra waar als gevolg van de netcongestieproblematiek onvoldoende netstroom voorhanden is.

Montea Nederland-directeuren Hylcke Okkinga (l) en Cedric Montanus.

“Zeker is dat ontwikkellocaties in de regio Amsterdam, Tiel, Oss en in Waddinxveen batterijopslag krijgen”, meldt CSO Dirk van Buggenhout. “Hier bouwen we in gebieden met netcongestie en hebben we niet genoeg aansluitingen. Door de installatie van batterijparken, kunnen we meer energie leveren aan onze klanten en helpen het net te stabiliseren.” Volgens Van Buggenhout wordt ook op locaties in Tilburg, Etten-Leur en Beuningen onderzocht of daar batterijparken kunnen worden gerealiseerd.

Streepje voor

“Elektrisch rijden is in het personenvervoer aan een enorme opmars bezig”, aldus Van Buggenhout. “En over enkele jaren zal hetzelfde gebeuren met de e-vans en e-trucks. Logistieke centra die daar op een duurzame en betaalbare manier op voorbereid zijn, hebben dan een streepje voor.”

In België wordt 17,5 miljoen euro geïnvesteerd waarmee op bijna de helft van de locaties een batterijopslagsysteem voorzien zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *