Minister Cramer opent broedplaats voor duurzame ondernemers

Minister Cramer heeft de nieuwe incubator Dnamo officieel geopend. Het initiatief biedt jonge ondernemers een plek om van hun duurzame uitvinding een schaalbaar en succesvol bedrijf te maken. Het RDM-terrein in Rotterdam waar Dnamo is gevestigd, moet het icoon worden van de regio Rotterdam op het gebied van duurzame innovatie en de duurzame economie.

Het initiatief gaat van start met vijf jonge ondernemers, maar kan jaarlijks zo’n tien nieuwe ondernemers ondersteunen. De reeds geselecteerde pioniers richten zich onder andere op een nieuwe aandrijfschroef voor de scheepvaart, een nieuwe waterzuiveringstechnologie en een concept voor gezonde voeding voor kinderen. Om de oprichting en ontwikkeling van de ondernemingen te versnellen, verzorgt Dnamo strategisch advies, training, persoonlijke coaching en toegang tot werkplaatsen op de RDM Campus voor het bouwen van prototypes. Ook is er kantoorruimte beschikbaar.

Duurzaamheidsexperts

"Het selectieproces is streng", zegt directeur Stephan van Dijk. "De aankomende ondernemers moeten laten zien dat hun idee duurzaam, innovatief en economisch rendabel is." Eenmaal binnen kunnen de ondernemers gebruik maken van zeer gunstige leningen voor de start van hun bedrijf en krijgen zij toegang tot een uitgebreid netwerk van zakelijke contacten en duurzaamheidsexperts.

Samenwerking

Dnamo is een initiatief van Enviu in samenwerking met de TU Delft en haar ondernemerscentrum YES!Delft, en de Hogeschool Rotterdam. Dnamo wordt verder ondersteund door Rabobank Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Climate Initiative en de Ministeries van VROM en Economische Zaken.