EO
Laatste nieuws:
Postadres:
Postbus 17
3840 AA Harderwijk
Bezoekadres:
Lorentzstraat 31
3846 AV Harderwijk
Telefoon: (0)341-43 25 25
Telefax: +31 (0)341-42 52 57
info-nl@schmersal.com
Over Schmersal

Over Schmersal

Al vele jaren is Schmersal de toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van veiligheidstechnologie en engineering services.

Wij voorzien de industrie van veilige, betrouwbare en innovatieve oplossingen die gericht zijn op het waarborgen van de veiligheid van mens en machine.

De Schmersal Groep ontwikkelt en produceert ca. 25.000 verschillende schakel componenten en is met dit assortiment één van de grootste leveranciers ter wereld.

Met veel kennis van specifieke branches en gekwalificeerde dienstverlening biedt Schmersal totale systeemoplossingen op het gebied van automatisering en veiligheid van machines en installaties. Meer dan 1.800 werknemers in ruim twintig landen werken er elke dag aan om samen met onze klanten toekomstgerichte, veiligheid technische oplossingen te realiseren.

Positieschakelaars

Nieuwe generatie positieschakelaars

De productfamilie PS is ontwikkeld volgens het moduleprincipe: de gebruiker kan de PS als complete schakelaar met bedieningselement bestellen of alleen als basisschakelaar zonder bediening. Volgens het moduleprincipe kan de basisschakelaar, afhankelijk van de toepassing, met het vereiste bedieningselement worden gecombineerd. Van dit element zijn meerdere versies verkrijgbaar. Alle elementen zijn onderling uitwisselbaar en combineerbaar en daardoor universeel te gebruiken. Dankzij de modulaire opbouw is het aantal varianten uit deze productserie kleiner waardoor er ook minder opslagkosten ontstaan.

De productfamilie PS is ontwikkeld volgens het moduleprincipe: de gebruiker kan de PS als complete schakelaar met bedieningselement bestellen of alleen als basisschakelaar zonder bediening. Volgens het moduleprincipe kan de basisschakelaar, afhankelijk van de toepassing, met het vereiste bedieningselement worden gecombineerd. Van dit element zijn meerdere versies verkrijgbaar. Alle elementen zijn onderling uitwisselbaar en combineerbaar en daardoor universeel te gebruiken. Dankzij de modulaire opbouw is het aantal varianten uit deze productserie kleiner waardoor er ook minder opslagkosten ontstaan. Meer informatie


Lichtschermserie SLC / SLG 440 IP69K: Hygiënisch en uiterst robuust

Nieuwe veiligheidslichtschermen voor de voedingsmiddelen industrie

Veiligheidslichtschermen

Speciaal voor de hygiënegevoelige sectoren zoals de voedingsmiddelenindustrie, melk- en vleesverwerking alsook de farmacie heeft de Schmersal groep een nieuwe lijn lichtschermen ontwikkeld. De nieuwe productlijn SLC / SLG 440 IP69K is bestand tegen alle gebruikelijke reinigingsprocessen die voorkomen in deze industrieën.

Dankzij een geavanceerd, gedetailleerd ontwerp, behaalt deze productlijn de beschermingsklasse IP69K en is daarom beschermd tegen binnendringen van water bij directe hogedruk- en stoomreiniging. Dit betekent dat de afdichtingen van deze lichtschermen aan zeer strenge eisen voldoen en bestand zijn tegen frequent reinigen met water, alkalische oplossingen, schuim, hete stoom of hogedrukstralen. Bovendien is de nieuwe lichtscherm-serie ontworpen volgens de eisen van "Hygienic Design".
Meer lezen..


PROTECT SRB-E-302FWS-TS

Nieuwe veiligheidsmodules PROTECT SRB-E-FWS-TS


Meer functies in een toestel: bij de nieuwe veiligheidsmodules worden in de basisversie SRB-E-302FWS-TS de functies "veilige stilstandsbewaking" en "veiligheidstijdrelais" in een component samengevat. Gloednieuw is de variant SRB-E-402FWS-TS: hier zijn het, met de extra veiligheidsdeurbewaking erbij, zeflfs drie functies in een toestel - een unicum op de markt. Bij de veilige stilstandsbewaking worden de impulsen van de aangesloten sensoren bewaakt. Door een permanente vergelijking van de ingangsfrequentie (werkelijke waarde) met de vooraf ingestelde gewenste waarde (stilstandsfrequentie), herkent het toestel overschrijdingen van de grenswaarde en activeert het de veiligheidsuitgangen.
Meer lezen..

Veiligheidslichtschermen

Joystickschakelaars NK/RK

Veelzijdig bruikbaar: de nieuwe joystickschakelaars van de serie NK / RK

Veiligheidslichtschermen

De Schmersal Groep heeft een nieuwe serie robuuste en hygiënische joystickschakelaars ontwikkeld, die in het voorjaar van 2017 op de markt gebracht werden. De schakelaars worden gekenmerkt door een aanrakingsvrij werkend schakelsysteem. De innovatieve RK / NK-joystickschakelaars blinken niet in het minst uit door hun uiterst eenvoudige montage met bevestiging via een centrale moer. De elektrische aansluiting gebeurt met een conventionele M12-stekkerverbinding, die een eenvoudige en foutloze installatie garandeert.
Meer lezen..


Multifunctioneel veiligheidsrelais PROTECT SRB-E

Een nieuwe serie veiligheidsrelais met slechts acht basisvarianten.

Een groot voordeel van de nieuwe serie PROTECT SRB-E is, dat met iedere basis uitvoering op basis van de multifunctionaliteit vele bestaande SRB veiligheidsrelais vervangen kunnen worden, waardoor voor de gebruiker een grote voorraadbesparing mogelijk is. Ieder relais kan d.m.v. een eenvoudig menu voor diverse toepassing worden geconfigureerd. De relais zijn geschikt voor alle gangbare veiligheidssensoren en elektromechanische beveiligingen.
Meer informatie.

Veiligheidsrelais
Veiligheidsfotocel

De kleinste veiligheidsfotocel ter wereld met geïntegreerde veiligheidsmodule

De nieuwe veiligheidsfotocellen van de serie SLB 240/440 van Schmersal met geïntegreerde veiligheidsmodule worden gekenmerkt door een extreem klein design. Op die manier kunnen de SLB 240/440 met kabelaansluiting met de afmetingen BHL 28x33x72 mm of met stekkeraansluiting (BHL 28x33x91 mm) ook snel en gemakkelijk gemonteerd worden als er maar weinig plaats beschikbaar is. De beide modellen hebben een reikwijdte van 15 meter, terwijl de SLB 440-H (afmetingen met kabelaansluiting BHL 28x33x111 en met stekkeraansluiting BHL 28x33x131 mm) een reikwijdte tot 75 meter bereikt.

Een belangrijk voordeel van de serie SLB 240/440: zij kan deze serie voor de meest uiteenlopende toepassingen in bewerkingscentra voor montage/handling en in de hout-, papier- en drukindustrie, in geautomatiseerde magazijnen of verpakkingsmachines worden gebruikt. Zij is In het bijzonder is deze serie geschikt voor het beveiligen van kleinere gevaarlijke plaatsen, zoals machines met kleine openingen of sleuven en bijvoorbeeld machines voor het uitrusten van printplaten. Meer informatie.