EO
Elobau

Elobau - Designed to fit your needs

Elobau - Designed to fit your needsIn 1972 werd elobau (elektrobauelemente GmbH) opgericht in Leutkirch, zuid Duitsland door meneer Fritz Hetzer. Toen werd de eerste magnetisch proximity switch op basis van een reed contact ontwikkeld. 5 jaar later bracht elobau ’s werelds eerste Proximity Safety Switch op de markt. Vandaag de dag wordt elobau nog steeds geleid door haar eigenaar meneer Michael Hetzer, bovendien zijn we met meer dan 700 werknemers vertegenwoordigd in 31 landen. De reed technologie ligt aan de grondslag van het succes van elobau en is te vinden in vele verschillende producten.

elobau biedt innovatieve standaard producten, evenals klant specifieke oplossingen van uitstekende kwaliteit op een internationaal competitief niveau. Wij bereiken dit door hooggekwalificeerde medewerkers, in-house productie van meer dan 90% met onze eigen tooling-fabriek en hoge ontwikkelingscompetentie. Wij produceren al sinds 2010 CO2 -Neutraal, en zien onszelf als leidend op dit gebied. 100% made in Germany

Onze vier productgroepen bieden ons de garantie op stabiliteit in diverse markten, te weten: Operator Controls, Sensors, Niveau meting en Machineveiligheid

Lees meer over elobau: http://www.elobau.com/en-nl/company

 

Niveau meting

Niveau metingWat de behoeften voor uw vloeistofniveau-meting ook zijn - elobau biedt de juiste oplossing voor elke toepassing. Hiervoor maken wij gebruik van een breed scala aan standaard producten. Diverse configurators bieden vrije keuze uit talloze onderdelen waardoor klanten "hun" individueel geconfigureerde niveausensor in een korte doorlooptijd verkrijgen. We kunnen specifieke oplossingen ontwikkelen met inachtneming van de installatie, milieuomstandigheden en media resistentie.

 • Breed scala aan materiaalsoorten beschikbaar
 • Temperatuurbereik -40° C tot 180° C
 • Tot IP69K
 • Lengtes tot 5 m
 • Verschillende kabel materialen en connectoren beschikbaar
 • Continue meting, verschillende analoge uitgangssignalen.

Lees meer over niveaumeting: http://www.elobau.com/en-nl/level-measurement

 

Machineveiligheid

De Machineveiligheid producten van elobau zorgen voor efficiënt gebruik van machines en systemen terwijl ze tegelijkertijd mens, machine en milieu beschermen. Magnetische en RFID veiligheidssensoren van elobau maken individuele oplossingen voor bewaking van beweegbare afschermingen of posities mogelijk.

 • Tot PL e / SIL 3 en ATEX
 • Tot IP69K
 • Hygiënische versies
 • Temperatuurbereik -25° C tot 100° C
 • Ruimte- en tijdbesparende installatie
 • Verschillende bouwvormen
 • Lange levensduur door robuuste constructie.

Hier vind u ons volledige assortiment: http://www.elobau.com/en-nl/machine-safety

Een selectie van de mogelijkheden:


Veiligheidsbewaking en sensor in één!

Veiligheidsbewaking en sensor in één!Met de 171 K4 B1 biedt elobau een veiligheidsbewaking en sensor in een, die werkt bij 24 AC/DC en 230 V AC/DC. Hierdoor kan de eenheid direct worden ingebouwd in de machine zonder noodzaak van een spanningsomvormer.

Met een lengte van 81 mm en M30 doorsnede van de ronde behuizing is de eenheid gemakkelijk te monteren. De uitgangen kunnen worden belast tot 250 V AC/30V DC/2,5 A/625 VA/75 W. De met een tweekleurig status-LED uitgeruste IP67-eenheden kunnen ingezet worden bij -25 °C tot +70 °C en voldoen aan SIL-2.

http://www.elobau.com/en-nl/machine-safety/safety-sensors-with-built-in-relay/safety-sensor-171-


eloFlex - de flexibele controle unit

eloFlex ? de flexibele controle unitEenvoudig aan te passen aan elk veiligheidssysteem. Flexibiliteit in parameterselectie voor logica, input en output. Allemaal verwerkt in de eloFlex!

N.O. sensoren, N.O.-N.C. sensoren, Nood Stop, Two-hand-safety-control, lichtschermen. Alles is mogelijk. Flexibiliteit in input ontstaat doordat het type sensor vrij gekozen kan worden voor elk van de vier inputs.

eloFlex heeft vier outputs waar één of meer van de vier sensoren aan gekoppeld kunnen worden via vrij te selecteren logica (AND, OR, NAND, NOR, XOR en XNOR). Voor elke output kan een vertraging van 0 tot 99.9s gekozen worden. Verder is er een output beschikbaar voor "error messages", en zijn er inputs beschikbaar voor monitoring van de externe poorten.

elobau draagt zorg voor programmering en validering van uw gewenste configuratie en garandeert de functionaliteit van uw configuratie waardoor u waardevolle tijd en kosten bespaart. Ook leggen wij uw programmering intern vast.

eloFlex voldoet aan veiligheidsklasse SIL2 of SIL3 (EN62061). De eloFlex heeft een TüV safety approval en tevens een UL/ETL certificaat.

http://www.machine-safety.technology/TeamLeader_modular_safety_systems


RFID; de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

bescherming tegen manipulatieBeweegbare afschermingen zoals onder andere deuren of kleppen moeten bewaakt worden met veiligheidssensoren om gevaar te voorkomen. Bij gebruik van de eloProtectE RFID sensoren bereikt u eenvoudig de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

Tevens bieden ze het grote voordeel dat deze voldoen aan het hoogste veiligheidsniveau "PL e". Zelfs bij serieschakeling van de sensoren! Ze voldoen volledig aan de nieuwe norm EN ISO 14119, die in 2013 de EN 1088 heeft opgevolgd. De eloProtectE sensoren zijn verkrijgbaar in drie klassen manipulatie bescherming: standaard gecodeerd, individueel gecodeerd en uniek. Bij een volledig gecodeerde sensor is er door een duizendvoudige codering, slechts één geschikte actuator waardoor bescherming tegen manipulatie gegarandeerd is. Deze zekerheid is bijvoorbeeld vereist in spuitgietmachines, maar levert uiteraard ook veel voordelen op bij andere machines, zoals onder andere verpakkingsmachines voor voedsel en dranken en drukmachines. De RFID-technologie biedt ook andere voordelen waaronder een grotere offset en grotere schakelafstanden. Schakelafstanden van de eloProtectE sensoren lopen tot 10mm. Tevens zijn RFID sensoren beter bestand tegen schokken en trillingen.

http://www.elobau.com/en-nl/machine-safety/safety-sensors-rfid

 

NAW

Logo Elobau

elobau Benelux
Europalaan 28d
5232 BC ’s-Hertogenbosch
Tel: +31(0)73-2100399
Email: Benelux@elobau.com
www.elobau.nl

 

Nieuws

Is het een maaier, een graver, een tractor, een lader?
Samenwerking tussen machinebouwer Diverto in Goes en Elobau. Lees hier meer.

Agenda
http://www.elobau.com/en-nl/fair

elobau’s new zero speed monitor
http://www.elobau.com/en-nl/press/elobau-s-new-zero-speed-monitor

Intelligent input expansion units - achieve performance level d
http://www.elobau.com/en-nl/press/intelligent-input-expansion-units

 

Machineveiligheid

bescherming tegen manipulatieDe Iris Pijpleiding-Inspectie-Machine (middels röntgen) van SPARC Systems biedt productie-efficiëntie door innovatie. Belangrijke onderdelen binnen het ontwerp zijn hygiönische veiligheidsproducten, geproduceerd en geleverd door Elobau.

Efficiëntie door middel van innovatie

Om aan de behoeften van de voedingsindustrie te voldoen, is de Iris van Sparc Systems ontwikkeld met een nieuw PCB ontwerp om bedrading zo veel mogelijk te elimineren, wat resulteert in een vermindering van de totale bedradingtijd van ongeveer 10 uur.

Lees hier meer over de IRIS van Sparc Systems

 

Bedrijfsfilm