Meten met peilglazen van Elesa+Ganter: temperatuur en vloeistofniveau

Geplaatst door Partner

Heb je je ooit afgevraagd hoe je nauwkeurig en efficiënt de temperatuur of het vloeistofniveau in een apparaat of systeem kunt meten? Zonder de juiste tools kan het uitdagend zijn om essentiële parameters te monitoren. Gelukkig bieden peilglazen van Elesa+Ganter een betrouwbare oplossing voor dit dilemma.

Waarom peilglazen?
Peilglazen vormen de sleutel tot een nauwkeurige meting van verschillende parameters, waardoor ze een cruciale rol spelen in tal van industriële toepassingen. Of het nu gaat om het bewaken van de temperatuur in een machine of het controleren van het vloeistofniveau in een tank, peilglazen bieden een praktische en efficiënte oplossing.

Temperatuur meten
Peilglazen zijn ontworpen om nauwkeurige temperatuurmetingen uit te voeren. Hierdoor kunnen operators de warmteontwikkeling in machines of systemen volgen, wat helpt om oververhitting te voorkomen en de levensduur van apparatuur te verlengen.

Vloeistofniveau meten
Een ander belangrijk gebruik van peilglazen is het meten van vloeistofniveaus. Of het nu gaat om olie, water, chemicaliën of andere vloeistoffen, peilglazen zorgen voor een visuele indicatie van het niveau, waardoor operators tijdig onderhoud kunnen plannen en ongewenste uitval kunnen vermijden.

Functies van peilglazen
Transparantie: Peilglazen met een heldere transparante behuizing bieden de mogelijkheid om het vloeistofniveau eenvoudig te inspecteren zonder de behuizing te openen. Deze eigenschap verbetert de efficiëntie van het monitoringsproces en minimaliseert de kans op lekkages of verontreinigingen.

Schokbestendigheid: Om te kunnen presteren in ruwe omstandigheden, moeten peilglazen schokbestendig zijn. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor gebruik in industriële omgevingen waar stoten en trillingen vaak voorkomen, waardoor ze betrouwbaar blijven onder veeleisende omstandigheden.

Weerstand tegen chemische stoffen: In situaties waar verschillende soorten vloeistoffen worden gebruikt, is chemische bestendigheid essentieel. Peilglazen moeten weerstand bieden tegen diverse chemicaliën, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in diverse toepassingen.

Deze functies stellen peilglazen in staat om betrouwbare metingen te leveren en tegelijkertijd duurzaamheid te garanderen, wat essentieel is voor hun rol in het monitoren van temperaturen en vloeistofniveaus in verschillende industriële omgevingen.


Afbeelding: HCX. Peilglas van Elesa+Ganter

Kolom peilglazen en de HCX van Elesa+Ganter
Maximaal zicht op het vloeistofniveau, zelfs vanaf de zijkant. Kolom peilglazen, zoals de HCX oliepeilglazen, bieden een gestructureerde en duidelijke weergave van het vloeistofniveau. De HCX combineert de voordelen van een kolom oliepeilglas met de betrouwbaarheid van Elesa+Ganter. Bovendien is de HCX uiterst bestand tegen schokken, oplosmiddelen, oliën met additieven, alifatische en aromatische koolwaterstoffen, benzine, nafta, fosforhoudende esters. Het garandeert niet alleen een nauwkeurige meting van het oliepeil, maar ook duurzaamheid en gebruiksgemak.

Waardevolle oplossing
In conclusie bieden peilglazen een waardevolle oplossing voor het monitoren van temperaturen en vloeistofniveaus in diverse industriële omgevingen. Of het nu gaat om het waarborgen van de efficiëntie van machines of het voorkomen van ongeplande uitval, deze instrumenten dragen bij aan een soepele werking van verschillende processen.

Meer weten over peilglazen van Elesa+Ganter

Contactgegevens
AdresSpiegelstraat 17
Postcode en plaats
2631 RS Nootdorp
Telefoon070-3877606
Meer informatieInformatie aanvragen