Melkverspilling in zuivelbedrijven stoppen met vernieuwde vloeistofanalyse

Een belangrijke reden voor melkverspilling in zuivelbedrijven is dat tijdstempels of andere procesparameters verkeerd zijn ingesteld. Collo’s vingerafdruktechnologie voor vloeistoffen pakt dit probleem aan door elk type vloeistof in de leidingen in realtime te detecteren.

Tags:
render van overvloeiende melk

De stijgende kosten van rauwe melk, elektriciteit en andere uitgaven zorgen ervoor dat zuivelverwerkingsbedrijven meer focus leggen op het verminderen van melkverspilling. In de EU zijn de kosten van rauwe melk in twee jaar met 64% gestegen; in een aantal landen was deze stijging zelfs nog hoger. Voor een typisch zuivelverwerkingsbedrijf met een inname van 250 miljoen liter melk per jaar, komt een verspilling van circa 1% rauwe melk overeen met het wegspoelen van 1 miljoen euro.

Volgens Mikko Tielinen, Head of Sales van ColloidTek, zijn de huidige oplossingen ontoereikend. “De timing van de stroomsnelheid is zeer onnauwkeurig en traditionele sensoren zijn onbetrouwbaar en niet precies ingesteld, wat vervuiling en kruip in de hand werkt. Omdat verschillende typen traditionele sensoren nodig zijn om verschillende soorten vloeistoffen zoals wei, room en schoonmaakmiddelen te detecteren, wordt het beheer van de optimaliseringssystemen ingewikkeld en duur.

“Onze oplossing biedt echter een makkelijke en zeer nauwkeurige manier om te detecteren waar in het proces het lek precies te vinden is. Met één enkele EMF-sensor wordt de exacte realtime vingerafdruk van de vloeistof op elk gewenst punt in het proces gemeten. In combinatie met machine learning zorgt onze oplossing ervoor dat het proces geoptimaliseerd blijft en eenvoudig te controleren is door onze cloud-oplossing. Omdat onze technologie in realtime toezicht kan houden op alle aftappunten, kan het de vloeistoffen in de leidingen bijhouden en precies aantonen waar het lek zit.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *