Materials+Eurofinish+Surface: ‘Duurzame materialen en oppervlaktetechnieken essentieel’

Om de industrie te helpen bij de keuze tussen duurzame materialen en oppervlaktetechnieken en inzicht te bieden in mogelijke oplossingen en kansen, organiseren Mikrocentrum, Vereniging ION en VOM voor de tweede keer het kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface (MES). MES 2023 vindt op 15 juni plaats in NH Koningshof in Veldhoven.

Tags:

MES 2023 biedt bezoekers een antwoord op actuele thema’s rondom materialen, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechnieken, om samen tot een goed en duurzaam eindproduct komen. Bovendien verbindt MES 2023 maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheden met elkaar om cross-overs tussen de sectoren te bevorderen en samenwerkingen in de waardeketen te realiseren.

Actuele thema’s

Het netwerkevent is gebouwd rond 6 hoofdthema’s:

• Meten is weten

• Energie- en milieumanagement

• Levensduur en kwaliteit

• Materialen en coatings van de toekomst

• Zorgeloos uitbesteden

• Efficiënt en verantwoord produceren

Bezoekers kunnen zich verdiepen in deze thema’s tijdens de lezingen in het congresprogramma, bij honderd Nederlandse en Belgische exposanten en bij het demoplein.

Congresprogramma

Het congres bestaat uit elf lezingen en een aantal Tech Talks van exposanten. Zo spreekt Marcel van Wonderen, Master Engineer Process Equipment & materials Development van KLM Engineering & Maintenance, over innovatieve onderhoudstechnieken in de luchtvaart. Timothy Van Caelenberghe, Technical Sales Advisor bij Fluves, houdt zijn lezing over het voorkomen van corrosie onder isolatie met behulp van glasvezeldetectietechnologie.

Dat men zelf de vacatures wel kan vervullen, zonder recruitmentbureau, komt aan bod in de lezing ‘Personeel is wél te vinden’ door Roy Verduyn, Directeur Omwerven. En wat te denken van de uitdagingen bij de oppervlaktebehandeling van nieuwe oppervlakken zoals 3D-geprinte metalen (MAM)? Hierover spreekt Reynier Revilla van de Vrije Universiteit Brussel.

Techcafé

Er is ook een speciale editie van het Techcafé met het thema: Materialen in de constructie. Deze meeting behandelt de inzet van verschillende materialen in hightech en de invloed van de materiaalkeuze op de ontwikkeling van een product of onderdeel: wordt er wel genoeg stilgestaan bij de diverse opties die beschikbaar zijn? En is de engineer goed op de hoogte van de kansen die bijzondere (of juist niet bijzondere) materialen bieden? Na afloop is er volop gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie en aanmelden

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *