Materials 2018

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze-, creatie-, design- en productieproces met zich mee brengt.

NB 3aDe zesde editie van Materials, vakbeurs en congres, op 30 en 31 mei in Veldhoven biedt inspiratie voor oplossingen op het gebied van onder meer corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing en hergebruik. Speciale aandacht dit jaar gaat naar product design, circulaire economie en smart materials.

Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op met betrekking tot de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en). Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen: (nieuwe) Materialen, Materiaalanalyse, Verbindingstechnieken, en Oppervlaktetechnieken. Elk met een eigen zone op de beursvloer en een aansprekend congresprogramma.

Congresprogramma
Het congresprogramma biedt ruim 40 lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack ‘Smart Materials’ plaats in samenwerking met PI Benelux, ASML en TUD/Holst Centre. Tijdens de vier lezingen in deze track delen de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen. Tevens vindt u op Materials een Smart Materials paviljoen waar enkele voorbeelden worden tentoongesteld.Parallel aan het lezingenprogramma is er speciale aandacht voor het thema circulaire economie. Zo verzorgt Holland Chemistry op 31 mei een gratis workshop met daarin 4 plenaire sessies waarin het recyclen en hergebruiken van kunststoffen en composieten centraal staan. Deze workshop wordt mede georganiseerd door NRK en TI COAST.

Vraag het de materiaaldoktoren
Materials 2018 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor materiaaluitdagingen, die ook kunnen worden voorgelegd aan een van de aanwezige Materiaaldoktoren op de beursvloer. Zij helpen met het stellen van de juiste diagnose en geven gratis behandeladvies.

Materials Matchmaking 2018
Tijdens Materials 2018 organiseert Mikrocentrum in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Enterprise Europe Network een B2B Matchmaking. Deze Meet & Match brengt materiaalspecialisten,
productontwikkelaars, product designers, engineers, onderzoekers, SMEs, OEMs, toeleveranciers en intermediairs samen en faciliteert zo laagdrempelig het leggen van nieuwe contacten. Deelnemers kiezen vooraf welke personen zij willen ontmoeten tijdens de 30 minuten durende sessies.

Meer info: https://materials2018.b2match.io

Product design in de spotlights
De zesde editie zet (product)design extra in de spotlights, onderstreept door de samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Onderwerpen die Materials extra onder de aandacht brengt zijn: design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimicry. Hiermee laat Materials het belang zien van vroeg in het ontwerpproces nadenken over materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Gratis bezoeken en aanmelden
Met 75 exposanten op de beursvloer die het brede materialengebied bestrijken en ruim 40 lezingen in het congresprogramma, geeft Materials nieuwe inzichten in het gehele materiaalkunde spectrum. Bezoeken is gratis. Aanmelden kan via www.materials.nl.