Masterclass CO2-reductie industrie

Dit najaar organiseert het Platform Verduurzaming Industrie voor de vierde opeenvolgende keer de Masterclass CO2-reductie Industrie. In vier sessies gaan de deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering. 

Masterclass CO2-reductie industrie

De serie is bedoeld voor mensen die een CO2-reductieplan willen opstellen voor hun bedrijf. Deelnemers onderzoeken wat de beste verduurzamingsopties zijn voor het bedrijf in kwestie en schrijven een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. Startpunt is een analyse van de huidige situatie. Daarna behandelt de Masterclass verschillende technieken om als bedrijf CO2-reductie te realiseren. Van de interessante opties voor het bedrijf wordt de daadwerkelijke reductie berekend.

Ook onderzoeken deelnemers de koppeling met kansrijke en natuurlijke transitiemomenten, is er aandacht voor de besluitvorming en leren deelnemers hoe je het draagvlak onder collega’s vergroot en omgaat met weerstand. Tijdens de sessies komen (reken)voorbeelden, cases en handelingsperspectieven voorbij. In een besloten netwerk van deelnemers bestaat de optie tot sparren over ideeën en meer.

De vier masterclasses staan gepland op:

 • Donderdag 29 september
 • Dinsdag 18 oktober
 • Donderdag 3 november
 • Donderdag 17 november

Let op: voor deelname is het van belang dat je op alle data kunt deelnemen.

Meer informatie over de masterclasses en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op de website van Programma Verduurzaming Industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

 1. Wellicht interessant om te melden dat ook in het voorjaar van 2023 wederom een 5e cyclus van deze Masterclass van start gaat voor 20 nieuwe deelnemers.

  Sessie 1: donderdag 9 maart
  Sessie 2: dinsdag 28 maart
  Sessie 3: dinsdag 4 april
  Sessie 4: donderdag 20 april

  De inschrijving staat open via: https://verduurzamingindustrie.nl/actueel/agenda/2384917.aspx?t=Masterclass-CO2-reductie-Industrie-voorjaar-2023

  Alle sessies vinden plaats van 10.00 – 12.00 uur. Tussen de sessies door werken deelnemers de onderdelen uit, alleen of in samenwerking met anderen. Tevens kan bij het opstellen van de CO2-reductielijn om ondersteuning gevraagd worden.