Marcel Boekhoorn koopt High Tech Campus

Een groep investeerders onder leiding van Marcel Boekhoorn koopt de High Tech Campus in Eindhoven van Philips. De verkoop levert Philips 425 miljoen euro op, waarvan 373 miljoen direct in contanten en de rest verspreid over de komende jaren. In het eerste kwartaal levert de transactie voor Philips een boekwinst op van 37 miljoen euro.

Boekhoorn, een van de grootste particuliere vastgoedinvesteerders van het land, is eigenaar van Ouwehands Dierenpark en voormalig financier van dagblad De Pers.

Op het campusterrein zijn ruim honderd bedrijven gevestigd met in totaal achtduizend medewerkers. Het complex heeft ruim 250 000 vierkante meter aan kantoorgebouwen en onderzoekscentra. De High Tech Campus in Eindhoven werd in 1998 door Philips opgericht en werd in 2003 toegankelijk voor andere bedrijven. Het bedrijf wil de campus nu verkopen zodat meer andere bedrijven zich makkelijker op het terrein zullen vestigen.  Rondom het park ligt nog 150 000 vierkante meter aan potentiële bouwgrond voor nieuw te vestigen techbedrijven.

Boekhoorn schijnt overigens niet alleen belangstelling te hebben voor de gebouwen als belegging, maar is ook uit op interessante hightech-investeringen.