Maintenance in de startblokken voor NL-debuut

De vakbeurs Maintenance staat aan de vooravond van haar debuut in Nederland: 17, 18 en 19 april 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Maintenance is een serie vakbeurzen voor industrieel onderhoud met edities in onder andere Dortmund, Antwerpen en Zurich.

Bijna 100 exposanten nemen deel aan de eerste editie in Nederland. De beurs biedt een platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud en asset management.

Kennisprogramma

Maintenance biedt in samenwerking met kennispartners als NVDO en iTanks een kennis- en netwerkplatform omtrent de thema’s Digitalisering, Preventief – en Voorspellend onderhoud, Kennisborging, Robotisering, Het belang van de Human Factor en Veiligheid in de keten.

  • Het kennisprogramma bestaat op de eerste dag (17 april) onder meer uit een presentatie van Egbert-Jan Sol, Directeur programmabureau bij Smart Industry, over robotica in de MKB-sector. Aansluitend is er een presentatie over ‘Predictive Maintenance’ door Marcel Morsing, Founder MaxGrip.
  • Op dag 2 (18 april) staan vijf presentaties op het programma, waaronder ‘Innovatief onderhoud in een conservatief denkende markt?’ door Arie van Vliet, directeur Gouda Vuurvast Services en ‘Grip op uitbesteden van onderhoud’ en ‘Visualisatie geeft data betekenis’ door Damon Visser, eigenaar en Senior Maintenance Consultant van ProMaint.
  • Op dag 3 (19 april) zijn er onder meer presentaties van Nico Castelijn (M&R FM Manager Aspen Oss) over techniek en de human factor en van George Brown (Onderwijskundig adviseur K&E) over het opzetten van een competentieprofiel.

Demo Area

Op de Demo Area tonen brancheorganisatie Ki< MPi en iTanks in samenwerking met diverse startups en innovators nieuwe technologieën en diensten in de vorm van demonstraties. Bezoekers maken hier kennis met Augmented Reality, inspectiedrones en het Robotica Smart Tooling project.

Openingstijden

Maintenance Gorinchem is gratis te bezoeken voor professionals op basis van voorregistratie . De openingstijden zijn alle drie de beursdagen van 10.00 tot 17.00 uur.