Maak van uw CNC projecten een succes met on-demand productie

Xometry is de revolutionaire oplossing voor de productie van machinaal bewerkte onderdelen

Op maat bewerkte onderdelen laten maken binnen een redelijk tijdsbestek is het ideale scenario voor veel bedrijven en aannemers. Maar het is niet ongewoon om een week of twee te moeten wachten op een offerte en om e-mails heen en weer te sturen om de details van het project te bepalen – om nog maar te zwijgen over de tijd die het kost om de onderdelen te produceren. Maar er is een efficiëntere manier om offertes te krijgen en volledig op maat gemaakte onderdelen te bestellen.

Het revolutionaire online instant-offerte systeem van Xometry levert binnen enkele seconden een CNC-offerte. Upload uw CAD-modellen rechtstreeks naar het beveiligde platform en kies uit een breed scala aan productiemogelijkheden.

Een geautomatiseerd systeem ontworpen door experts

Using the latest machine learning techniques based on neural networks, Xometry’s engineering teams have developed a pricing and sourcing algorithm for the manufacture of custom parts. The system cross-references thousands of data points to provide the user with an instant quote at the most competitive price possible.

Nadat ze veilig in het platform zijn geïmporteerd, analyseren computationele geometriealgoritmen de 3D CAD-bestanden om nauwkeurig ontwerpdetails voor productie weer te geven en de complexiteit van onderdelen te beoordelen. Deze algoritmen zijn geïnspireerd op de manier waarop een machinist een onderdeelontwerp analyseert en zijn het resultaat van een voortdurende samenwerking tussen Xometry’s deskundige bewerkers en het computational geometry team.

Dit laatst genoemde team haalt de wiskundige essentie uit deze kennis om maximale snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid te bereiken bij het automatisch berekenen van de kosten.

Een krachtig productienetwerk in Europa

Maar dit instant-offerte platform zou niet bestaan zonder een groot en krachtig netwerk van fabrikanten in heel Europa. Wanneer een klant een order bevestigt, wordt het hele Xometry-systeem geactiveerd. Het platform vergelijkt gegevens van meer dan 2.000 gecertificeerde partners om consistent snelle doorlooptijden en scherpe prijzen te leveren.

Van prototyping tot massaproductie, Xometry biedt een verscheidenheid aan online CNC-bewerking diensten voor de productie van onderdelen:

  • CNC Frezen: CNC freesbanken met 3, 4, 5, 6 en 7 assen
  • CNC Draaien: 2-assige draaibanken, Zwitserse draaibanken
  • CNC Boren: verticale, horizontale en radiale persen

Xometry laat u kiezen uit meer dan 30 materialen voor uw CNC-bewerking projecten (aluminium, staal, roestvrij staal, koper, titanium, polymeren) en biedt een breed scala aan afwerkingsopties (anodiseren, passiveren, poedercoaten, vernikkelen en verchromen, polijsten, gloeien en nog veel meer).

Naast CNC-verspaning biedt Xometry ook diensten voor de productie van plaatwerkonderdelen (laser-, plasma- en waterstraalsnijden), 3D-printen (SLS, FDM, SLA, MJF, Carbon DLS, DMLS en Polyjet) en spuitgieten in meer dan 60 verschillende materialen.

De perfecte oplossing voor elke branche

Xometry werkt met een groot aantal klanten in heel Europa, van starters tot Fortune 100-bedrijven zoals Bosch en BMW. Het bedrijf biedt haar aangepaste productiediensten ook aan particulieren aan voor alle soorten projecten.

Een hulpmiddel in de strijd tegen Covid-19

Het geval van Paul Byrne is een uitstekend voorbeeld. In januari 2020, toen de Covid-19 pandemie escaleerde, ging deze Britse ingenieur aan de slag met het maken van een nieuw apparaat om het virus te bestrijden. Hij ontwikkelde een filtersysteem met de naam Viralink®, dat is ontworpen om de lucht te reinigen en ziekteverwekkers te vernietigen met een efficiëntie van 99%.

Hiervoor gebruikte hij het Xometry-platform: “Het was belangrijk voor mij om een betrouwbare Europese leverancier te vinden. Ik kan nu alle onderdelen die nodig zijn voor de productie van Viralink op één plek bestellen. De ingenieur bestelt de metalen CNC-onderdelen online, rechtstreeks op de website van Xometry, en ontvangt de afgewerkte onderdelen binnen een paar weken per post. Hij hoeft ze alleen nog maar in elkaar te zetten. “Ik deed mijn werk als ingenieur, Xometry deed hun werk als leverancier – nu kunnen we deze vreselijke pandemie samen bestrijden,” zegt Byrne.

Een kinderdroom gerealiseerd met CNC-verspaning

Complete schaakset: “witte” en “zwarte” stukken (behandeld door te fosfateren)

Eric Cunha is een gepensioneerd ingenieur en heeft zijn hele carrière in de nucleaire sector gewerkt. Tijdens de pandemie van het coronavirus besloot hij, terwijl hij meer tijd met zijn kleinkinderen doorbracht, de ontbrekende stukken te bestellen van een schaakspel waaraan hij vijf decennia eerder was begonnen. Hij maakte de ontwerpen en vond alle informatie die hij zocht op de website van Xometry: “Toen ik door de website bladerde, realiseerde ik me meteen dat Xometry de CNC-bewerkingsmogelijkheden (draaien en frezen) had om mijn stukken te maken, zelfs voor de complexere stukken zoals de ridders.”

Nadat de 3D-ontwerpen door Xometry waren bevestigd, begon de productie. Eric Cunha ontving al snel de onderdelen, die hij omschrijft als “onberispelijk”, en tegen een uitstekende prijs. “Dit is waar de kracht van Xometry ligt: het netwerk en de mogelijkheid om de onderdelen te laten bewerken door het meest geschikte bedrijf, waardoor je kunt profiteren van aantrekkelijke prijzen,” zegt de ingenieur.

Hoe vraag ik online een offerte aan

Om direct een offerte te krijgen, uploadt u simpelweg uw CAD-bestanden naar het Xometry platform en selecteert u de gewenste productie opties. Zodra uw offerte klaar is, kunt u uw bestelling plaatsen en heeft u uw CNC-bewerkte onderdelen of andere op maat gemaakte onderdelen binnen 2-4 weken in huis.

Ons team is altijd beschikbaar om u te ondersteunen en te adviseren in elke fase van uw project, en ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald en de kwaliteit van de bestelde onderdelen altijd uitstekend is.

CNC-bewerkte onderdelen nodig? Draaien of frezen? Neem nu contact op met Xometry via info@xometry.eu.