Londen door de ogen van een zelfrijdende auto (video)

Een designbedrijf uit Londen heeft een bijzondere film geproduceerd in opdracht van New York Times Magazine. In de film kijk je door de ogen van een zelfrijdende auto.

Wat ‘ziet’ een zelfrijdende auto als hij door een straat rijdt? De auto weet netjes op de weg te blijven, ontwijkt voetgangers en stopt keurig bij verkeerslichten. Maar wat ziet hij nu exact? En in hoeverre is dat anders dan de wereld die wij mensen zien?

Scanlab Projects, een Brits designbedrijf, heeft dit nu op een bijzondere manier inzichtelijk gemaakt. Om een kijk achter de schermen te produceren bevestigde Scanlab Projects een laserscanner aan een Honda CR-V en reed daarmee vervolgens door de straten van Londen.

Lidar

Hoewel de auto tijdens de rit werd bestuurd door een mens, gedroeg het Lidar-systeem (light detection and ranging) zich als bij een echte zelfrijdende auto. Net als radar of sonar vuurt een Lidar-systeem een laser in alle richtingen en meet dan hoe lang het duurt voor het terugkaatst van objecten.

Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen, geanalyseerd en weer opnieuw opgevangen om de auto zo een realtime-beeld te geven van de omgeving.

Scanlab

Scanlab Projects is een ontwerpbureau uit Londen. Ze gebruiken deze technologie voor kunst en het maken van allerlei visualisaties. Zo scanden ze eerder al musea, een metrolijn en het noordpoolgebied.