Lock’n’roll met Jammy

Jammy is een eenvoudig draagbare digitale gitaar met stalen snaren, die door de afneembare hals gemakkelijk in de meeste rugzakken past en voldoet aan de carry-on voorschriften van luchtvaartmaatschappijen. Het langste deel van de Jammy is slechts 43 cm lang. Gewoon de twee delen aan elkaar vastmaken en je bent klaar om te rocken – de makers noemen het niet voor niets: lock’n’roll.

Hoewel Jammy kan worden aangesloten op een versterker en vergezeld wordt van een coole app, kan de gitaar ook zonder versterker worden bespeeld – je hoeft alleen maar een hoofdtelefoon aan te sluiten. Compact als de gitaar is biedt Jammy een geluidsbereik dat voldoende is om de meeste rocknummers te spelen. Door de gebruikelijke grootte van de frets zullen je vingers geen verschil voelen in vergelijking met een standaard gitaar. De frets zorgen met unieke precisie-sensoren voor een realistische emulatie van alle essentiële technieken.

Realistisch geluid
Met de echt stalen snaren van de Jammy gitaar kun je de spanning aanpassen, zodat ze zo los of strak aanvoelen als je zelf wilt. Met Jammy kun je kiezen uit drie gitaartypes en een verscheidenheid aan effecten, georganiseerd in presets die op realistische wijze de meest iconische geluiden uit de geschiedenis van de gitaarmuziek nabootsen, tevens aanpasbaar om je eigen presets te maken. Jammy is te gebruiken als MIDI-controller met een digitaal audiowerkstation of een audio-editor naar keuze.

App
De iOS en Android compatible mobiele app stelt je in staat om de metronoom te gebruiken, te schakelen tussen type gitaar, de stemming te veranderen en de FX-parameters aan te passen om het gewenste geluid te bereiken. Het biedt ook backing tracks in verschillende genres. Jammy was eerder al een hit op crowdfunding platform Indiegogo, het opgehaalde bedrag van bijna € 200.000 betekende een funding van ruim 240%. Info: playjammy.com