LeydenJar verhoogt batterij-energiedichtheid met 70%

LeydenJar Technologies heeft een 100% silicium anode voor lithium-ionbatterijen. Deze doorbraak biedt twee belangrijke voordelen: batterijen met een 70% hogere energiedichtheid (1350 Wh / L) en 62% minder CO2-uitstoot. De anode is klaar voor productie en LeydenJar bereidt zich voor om de productiecapaciteit op te schalen.

De nieuwe technologie verhoogt de productiekosten niet en is een ‘plug-in’ oplossing voor bestaande batterij gigafactory’s.

Tot nu toe zijn anodes voornamelijk op koolstof gebaseerd. Het gebruik van silicium, dat een tien keer grotere capaciteit heeft, werd belemmerd door mechanische beperkingen van het materiaal. De technologie van LeydenJar is afgeleid van productietechnologie voor zonnecellen (plasma-verbeterde chemische dampafzetting of PECVD).

De geteste buidelcellen zijn gebouwd met in de handel verkrijgbaar batterijmateriaal, zoals NMC 622-kathoden en de siliconenanodes van LeydenJar. Aan het begin van de levensduur van de batterij werd een energiedichtheid bereikt van 1350 Wh / L. De cellen hadden een levensduur van 100 cycli met een C / 2-rate. DNV GL heeft deze resultaten bevestigd. LeydenJar verwacht de levenscyclusprestaties nog aanzienlijk te kunnen verbeteren.