Leeuwenstein groep wint Werk Veilig Award

Leeuwenstein Groep heeft de Werk Veilig Award 2013 ontvangen tijdens het Congres Veiligheid en Gedrag op het Werk van VeiligheidNL.

Uit zestien inzendingen vanuit de sectoren bouw, metaal en horeca koos de jury een drietal genomineerden: Cofely Zuid Nederland, Leeuwenstein Groep en Solis Groep. Het congrespubliek bepaalde uiteindelijk de winnaar van de award.
Juryvoorzitter RobTriemstra, plaatsvervangend directeur Directie Gezond en Veilig Werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW):  ‘Leeuwenstein Groep heeft de gedragsinterventiecampagne Sjaak op een aansprekende en duurzame wijze ingezet. De medewerkers op de werkvloer denken en doen actief mee aan de cultuuromslag van onveilig naar veilig werken.’
De award die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt is een initiatief van VeilgheidNL, mede mogelijk gemaakt door SZW. Aan de award is een prijs van 10.000 euro verbonden die moet worden ingezet ter bevordering van de veiligheid in het bedrijf.
Het congres en de uitreiking zijn onderdeel van het actieprogramma ‘Versterking gedragscommunicatie arbeidsveiligheid’. Het actieprogramma loopt sinds 2009, ontvangt een projectsubsidie van het ministerie van SZW en wordt ondersteund door sociale partners en koepelorganisaties uit verschillende branches. In deze periode zijn onder meer zes duizend bedrijven aan de slag gegaan met de gedragsinterventies Alerta, Sjaak, Mijn bedrijf Jouw bedrijf, en Werkbuddies van VeiligheidNL.
Leeuwenstein Groep is dienstverlener op het gebied van aanleg en onderhoud van civiele infrastructuur, groenvoorziening, verkeersmaatregelen en incidentmanagement.
Bron: iMaintain