Led-badge wordt gadget voor WoTS 2016 (video)

Een groep van 30 exposanten uit de branche Industriële Elektronica heeft de inmiddels traditionele gadget geselecteerd voor de World of Tachnology and Science in 2016 (4 … 7 oktober, Jaarbeurs Utrecht). Deze keer wordt het een led-badge, die gratis ter beschikking wordt gesteld aan bezoekers die zich inschrijven voor de World of Electronics.

Tijdens een bijeenkomst bij FHI in Leusden, de organisator van de WoTS, konden de aanwezige exposanten kiezen uit drie voorstellen. Na korte presentaties daarvan viel de keuze op een gezamenlijk idee van Salland Electronics en Eurocircuits. Het gaat om een beursbadge met een 5 x 15 ledmatrix, waarmee teksten kunnen worden getoond die zijn ingevoerd via een smartphone op PC, met behulp van Bluetooth of USB. Het ontwerp is gebaseerd op het 8Rlicht – een programmeerbaar fietsachterlicht dat werd gepresenteerd op de vorige editie van de WoTS.

Het ontwerp van de led-badge zal nu worden getest op haalbaarheid en als sponsors zijn gevonden voor de componenten en de productie zal een definitieve go/nogo-beslissing worden genomen.
De beide andere voorstellen kwamen van het elektronicatijdschrift Elektor en Gepro Electronics. Dat laatste – een sensorplatform – wordt de gadget voor de beurs Electronics & Automation in 2017.

De WoTS 2016 zal opnieuw bestaan uit vier werelden: de World of Automation, de World of Laboratory, de World of Motion & Drives en de World of Electronics. Tegelijkertijd vindt in dezelfde hallen van de Utrechtse Jaarbeurs de beurs Industrial Processing plaats; voor al deze beurzen is slechts één toegangsbewijs nodig.