Laser Event 2018 maakt genomineerden award bekend

De Universiteit Twente, het LAC, het Mikrocentrum en TeqNow houden 17 april het Laser Event in Enschede. Onlangs zijn de genomineerden voor de vierde Laser Innovation Award bekend gemaakt.

De genomineerden zijn AWL GeoEditor, dat is een smart applicatie die AWL ontwikkeld heeft om eenvoudig robots te kunnen programmeren voor het laserlassen van complexe vormen. Intermeco is genomineerd met de Viking Sapphire, een lasergelaste schaats voor het topsegment in de schaatswereld. Reith is voorgedragen voor de award door gebruik te maken van een combinatie van een ultrakorte puls laser, trepaneer optiek en een vijf-assige machine waardoor unieke mogelijkheden ontstaan om producten met een onderscheidend karakter te produceren. Tot slot is LightMotif genominered voor het met de laser microstructureren van 3D-gekromde oppervlakken.

De winnaar wordt geselecteerd aan de hand van pitches. De jury bestaat uit Johan Meijer van de Universiteit Twente, Toon van Steensel van Apex en Auke Sjoerd Tolsma van het Regiobestuur Metaalunie.

Meer informatie over het Laser event