Land Rovers 70e verjaardag begint met restauratie debutant Autorai ‘48

Bij Land Rover staat 2018 in teken van zijn 70e verjaardag. En het merk luistert zijn verjaardag op met een aantal evenementen. De eerste is de restauratie van een van de drie auto’s die hun debuut maakten op de AutoRAI in Amsterdam van 1948.

De verblijfplaats van het demonstratiemodel was jarenlang onbekend. Het blijkt tot in de jaren zestig in gebruik te zijn geweest, waarna het twintig jaar in een weiland in Wales stond te verkommeren. Uiteindelijk werd de auto als restauratieproject gekocht, maar opnieuw achtergelaten in een tuin. De auto is bij toeval ontdekt – op slechts een paar kilometer afstand van de fabriek waar hij oorspronkelijk was gebouwd, in Solihull in het Verenigd Koninkrijk.

Het team achter het Land Rover Series I Reborn-programma, dat gerestaureerde Land Rover Series 1 verkoopt, gaat het prototype in een jaar tijd terugbrengen in rijklare staat. De auto heeft veel details die alleen voorkomen op de voorseriemodellen van 1948. Hun carrosserie is bijvoorbeeld opgebouwd uit dikker aluminium en ze zijn voorzien van een gegalvaniseerd chassis en een demontabele laadbak.

Het patina van alle componenten blijft bewaard tijdens de restauratie, inclusief de originele lichtgroene carrosseriekleur uit 1948.

De ontwikkelingen zijn te volgen op Instagram@LandRover .