KU Leuven en TU Eindhoven versterken samenwerking rond microchip engineering

KU Leuven en TU Eindhoven (TU/e) gaan hun gezamenlijke inspanningen in microchip engineering versterken. Ze hopen de positie van de Brainport (Eindhoven) en Mindgate (Leuven) te versterken en willen ASML en imec nauw betrekken.

De samenwerking zal worden uitgebouwd rond vijf onderzoeks- en onderwijsinitiatieven:

Er komt een gezamenlijk gefinancierd fondsenprogramma voor doctoraatskandidaten. Vanaf 2024 zullen die doctoraatskandidaten onderzoeksprojecten opstarten in het domein van halfgeleiders rond thema’s als AI, mechatronica, softwareontwikkeling, materiaalkunde, plasmafysica, heterogene integratie en optica. Het doel van dit programma is om de volgende generatie experten op te leiden die voor belangrijke doorbraken in deze gebieden kunnen zorgen.

Ook wil men zorgen voor een gezamenlijk zaaifonds, en gezamenlijke onderzoeksthema’s en subsidievoorstellen. Een gezamenlijke beurscoördinator (grant facilitator) zal aangesteld worden om fondsenverwervingskansen op te sporen.

Er word onderzocht of en gezamenlijke mastertrajecten kunnen komen op gebieden als optica, fotonica, kwantumtechnologie, halfgeleidertechniek en hightechsysteemtechniek. Dit omvat ook uitwisselingsmogelijkheden tussen de twee instellingen voor zowel studenten als personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *