Categories: Actueel

Krijg je met Facebook straks echte klanken uit een luchtgitaar? (video)

De polsbanden geven ook haptische feedback, waardoor een systeem ontstaat dat sneller reageert dan standaard opties voor het volgen van de hand.

Facebook Reality Labs publiceerde een blogpost waarin zijn werk aan een prototype van de polsbandjes werd beschreven. Op zijn eenvoudigst zouden de bandjes de basisgebaren van Facebook-oproepen ‘klikken’ volgen, die betrouwbaar en gemakkelijk uit te voeren zouden moeten zijn. Ze lijken een beetje op het universele ‘airtap’-gebaar van Microsoft HoloLens, maar worden gevolgd via de zenuwsignalen die langs je armen lopen, in plaats van met visuele sensoren die op een headset zijn gemonteerd.

De bandjes kunnen theoretisch echter veel meer. Bijvoorbeeld de zenuwsignalen volgen die je hersenen naar je vingers sturen terwijl je typt, zodat je op een virtueel toetsenbord kunt werken, zonder fysieke knoppen. En in tegenstelling tot een normaal toetsenbord, kunnen de polsbanden zich langzaam aanpassen aan je manier van typen, zodat ze kunnen ‘leren’ hoe je vingers bewegen wanneer je veelvoorkomende typefouten maakt, ze deze automatisch corrigeren en begrijpen wat je waarschijnlijk wilde typen.Ineen nog verder stadium, kunnen de bandjes begrijpen wat je wilt typen zonder dat je zelfs maar je vingers beweegt. En dat dan voor je uitvoeren.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

3 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

3 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

4 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

4 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

4 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

4 dagen ago