Koninklijke onderscheiding voor Dutch Design pioniers

De oprichters van Droog, Renny Ramakers en Gijs Bakker, zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Droog is een begrip en heeft zich voortdurend als vernieuwer op de kaart gezet. Centraal stonden de originaliteit van het idee en de conceptuele, humoristische benadering. Er werd gebruik gemaakt van onorthodoxe materialen en bestaande objecten kregen een andere functie. Het designplatform maakte tentoonstellingen wereldwijd, gaf lezingen, produceerde en distribueerde producten, publiceerde boeken en creëerde een winkel en hotel.

Dutch Design
Door het opzetten van Droog hebben Ramakers en Bakker Dutch Design onder de aandacht gebracht van een groot publiek, via hun missie om vormgeving op een originele manier te verbinden met grotere maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen. Mede dankzij hun inzet is Nederland nu een van de meest prominente spelers op het terrein van design.

Tentoonstellingen

Het 25-jarig jubileum was aanleiding voor een overzichtstentoonstelling in Museum Kranenburgh in Bergen, Do It Like Droog. Van de minder bekende ontwerpen voor maatschappelijke projecten, waarvan de meeste niet zijn gerealiseerd, is bij Droog in Amsterdam een tentoonstelling See the Past and Enter the Future (t/m 27 mei 2018).