Koning Willem-Alexander opent batterijfabriek ELEO in Helmond

Koning Willem-Alexander heeft donderdag de nieuwe batterijfabriek van Eleo geopend op de Automotive Campus in Helmond. Met de opening vertienvoudigt de TU/e-startup zijn batterijproductiecapaciteit. Het bedrijf verwacht de komende twee jaardoor te groeien van 60 naar 200 werknemers.

Tags:
Koning Willem-Alexander tussen het personeel van ELEO
Koning Willem-Alexander tussen het personeel van ELEO vlak na de opening van de nieuwe fabriek in Helmond. Foto: Epsilon Studios | RVD

Eleo ontwerpt en bouwt batterijsystemen voor industriële toepassingen, waaronder bouw- en landbouwmachines. Zo kunnen ook zwaardere voertuigen en machines worden geëlektrificeerd.

In het nieuwe gebouw vertienvoudigt de jaarlijkse productiecapaciteit naar zo’n 10.000 batterijpaketten. Gezamenlijk kunnen die zo’n 500MWh aan stroom opslaan.

Het gebouw van 3000 m2 worden de batterijmodules volledig geautomatiseerd in elkaar gezet. Daarnaast beschikt de faciliteit over high-tech research & development-labs om de huidige batterijtechnologie verder te ontwikkelen.

Door de modulaire aanpak zijn de batterijen gemakkelijk af te stemmen op de vraag van de klant. “Ons systeem is zowel geschikt voor een graafmachine van 600 volt of hoger, als voor een veel kleiner voertuig van 50 volt. Daarmee wordt de drempel voor de industrie en de bouw om over te stappen op elektrische aandrijving een stuk lager”, aldus medeoprichter Bas Verkaik.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *