Klimaatneutrale vloerbedekking

Forbo Flooring introduceert haar nieuwe Marmoleum Marbled-collectie die mooi is voor binnen, maar ook goed voor buiten. Planet friendly en design gaan hand in hand. Marmoleum is 100% natuurlijk en bevat bijvoorbeeld geen weekmakers. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd.

De Marmoleum Marbled is door en door duurzaam en zelfs meer dan CO2-neutraal. Zo levert elke geproduceerde vierkante meter Marmoleum Marbled een negatieve CO2-bijdrage op van -4 gram CO2-uitstoot. Deze unieke milieuprestatie heeft Forbo geleverd doordat de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten tijdens de productie, meer dan volledig wordt gecompenseerd met de CO2 die wordt geabsorbeerd door de natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen (planten, bomen en gewassen) gedurende hun leven, voordat ze worden geoogst. Forbo bracht hiertoe het gebruik van fossiele brandstoffen tijdens de productie enorm omlaag, werkt alleen met groene energie en verduurzaamde tevens de relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk. Marmoleum is volgens Forbo hiermee de enige CO2-neutrale, vlakke, veerkrachtige vloerbedekking ter wereld, gemaakt van natuurlijke en snel herwinbare ingrediënten. De vloer sluit dus perfect aan bij het Klimaatakkoord en helpt bedrijven en instellingen om hun eigen CO2-doelstellingen te halen.

Klimaatakkoord van Parijs
Het levenscyclusproces van Forbo’s Marmoleum is bovendien gedocumenteerd in een onafhankelijke Environmental Product Declaration (EPD), door derden gecontroleerd. Alhoewel het bereiken van de CO2-neutrale Marmoleum-status een belangrijke prestatie is voor Forbo in haar streven naar betere omgevingen, concentreert de duurzame toekomst van de vloerproducent zich op 100% gezonde gebouwen en circulariteit om zo het Klimaatakkoord van Parijs een flinke stap voor te blijven. Forbo gaat bijvoorbeeld actief Marmoleum-afval inzamelen bij klanten om opnieuw te verwerken tot Marmoleum en denkt ook na over hoe de reststroom Marmoleum tot een nieuw product kan worden verwerkt.  
 
Info: https://www.forbo-flooring.nl/marmoleum.