Kevlar bestaat 50 jaar

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Dupont Kevlar belicht Dupont, samen met Armada Skis, Inc, de eigenschappen van kevlar en het nieuwe Dare Bigger platform in een filmpje over onderzoek en ontwikkeling van ski’s waarin kevlar is verwerkt. Deze ski’s worden gebruikt door olympische freestyle skiër en zesvoudig X Games medaillewinnaar Torin Yater-Wallace.

Het Dare Bigger platform laat staaltjes zien van mensen die onder extreme omstandigheden vertrouwen op de veiligheid en de prestaties van kevlarvezel. DuPont wetenschapper Stephanie Kwolek ontdekte in 1965 het eerste vloeibare kristalpolymeer dat leidde tot de uitvinding van kevlar, dat dat wordt gekenmerkt door sterkte, duurzaamheid en prestaties in extreme omstandigheden. Het materiaal wordt gebruikt in toepassingen variërend van ruimtepakken en kogelwerende vesten tot sportmateriaal en mobiele telefoons. 

De twee minuten durende R&D film toont de samenwerking tussen DuPont en skifabrikant Armada, die mede is opgericht door vijf van ‘s werelds beste jonge skiërs, die de nieuwste ski’s voor Yater-Wallace ontwerpen.