Kernfusietechnologie bij National Ignition Facility ontwikkeld met oplossingen van PTC

PTC  heeft aangekondigd dat hun technologie is gebruikt door het Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) bij de ontwikkeling van de National Ignition Facility (NIF). Deze heeft onlangs de veelbesproken kernfusiereactie op gang gebracht waarbij meer energie werd opgewekt dan verbruikt.

kernfuziereactor Lawrence Livermore National Laboratory
Foto: Lawrence Livermore National Laboratory

De gebruikte technologie omvat Creo voor computer-aided design (CAD) en Windchill voor product lifecycle management (PLM). De geavanceerde machine van NIF, een ‘systeem van systemen’, bestaat uit 3,5 miljoen componenten en 750.000 unieke onderdeelontwerpen. Dit is waarschijnlijk de grootste Creo- en Windchill-combinatie ooit gemaakt en misschien wel het grootste ontwerp ooit gemodelleerd in 3D CAD.

Jim Heppelmann, president en CEO van PTC, heeft een blog geschreven over de langdurige relatie met LLNL die heeft geleid tot de recente fusieontwikkelingen bij het NIF. In zijn bijdrage, “Fusion Ignition Breakthrough: Designing  the Ultimate Clean Energy Source”, schrijft Heppelmann over de decennialange betrokkenheid van PTC bij het NIF-project, het gebruik van de Creo- en Windchill-software van PTC voor de modellering en het ontwerpbeheer van de NIF, en PTC’s bredere engagement inzake duurzaamheid.

Contactgegevens
AdresBeta Technology Center, High Tech Campus 09 Unit K110
Postcode en plaats
5656 AE Eindhoven
Telefoon040 – 8519240
E-mail
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *