EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Industriële Automatisering & I(I)oT

RSS

Module voor draadloze M2M praat zowel NB-IoT als GSM

Aan zijn familie LPWA-modulen heeft Quectel de BC97 toegevoegd. Evenals de andere producten in de reeks is deze bedoeld voor de energiezuinige overdracht van kleine hoeveelheden data tussen apparaten en machines onderling en met centrale besturings- en verwerkingseenheden. De nu uitgebrachte variant… Lees verder »

Draadloze communicatie voor het IoT

In januari gaf Nordic Semiconductors een ‘sneak preview’ van de opvolger, de nRF91-serie. Er is nog geen development kit beschikbaar, maar we willen toch alvast een inkijkje geven in hun nieuwe System-in-Package (SiP) bedoeld voor het IoT. Lees verder »

Unieke vingerafdruk beschermt IoT apparaten

Nu steeds meer elektronische apparatuur via een internetverbinding communiceert, is het tijd dat er kritisch gekeken wordt naar de beveiliging hiervan. Intrinsic ID heeft een beveiligingsmethode ontwikkeld die gebaseerd is op unieke eigenschappen van een standaard elektronica component. Door een… Lees verder »

Programmeerbare IoT robot voor onderwijs

In 2003 was er in Nederland, Duitsland en eigenlijk heel Europa al een dreigend tekort aan technici. In Duitsland werd daarom op het voortgezet onderwijs gestart met het aanbieden van robotica-onderwijs. De Duitse lucht- en ruimtevaartorganisatie DLR ontwikkelde daarvoor dat doel de robot Asuro. Het… Lees verder »

IoT Fog starterkit

Met de IoT Fog starterkit voor industriële toepassingen kunnen devices en sensoren worden gekoppeld om eenvoudig en snel een cloud-computingomgeving te creëren. Lees verder »

Debuggen van IoT-modules

Het Internet of Things (IoT) neemt een steeds belangrijkere rol in bij innovaties in de elektronicasector. Intelligente IoT-modules communiceren tussen industriële installaties, machines, Hi-Fi apparaten en tussen huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons. Ze combineren verschillende… Lees verder »

IoT voor elke organisatie binnen handbereik

Of het nu gaat om het meten van zonnekracht, hoe vol een prullenbak zit of waar een neushoorn zich bevindt: Internet of Things (IoT) kent vele toepassingen. Bart Hiddink, directeur van Ideetron BV, legt uit wat ervoor nodig is om slim van alle mogelijke toepassingen gebruik te kunnen maken. "Je… Lees verder »

Van idee naar IoT

Internet-of-Things belooft al enkele jaren vele nieuwe kansen. Verschillende vooraanstaande bronnen voorspelden de uitrol van tientallen miljarden toestellen en een veelvoud aan dollars en euro's marktpotentieel. Alles ‘smart' en ‘connected'. Ongeziene veiligheid, comfort en… Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Industriële Automatisering & I(I)oT

 

 

 

Wat is de rol van ‘edge intelligence' binnen IoT?

Bedrijven willen prestaties, kwaliteit en efficiency van machines, apparatuur en processen verbeteren op basis van dataanalyse. De eerste stap hierin is de digitalisering van alle bedrijfsmiddelen. De crux zit hem hierbij in de toepassing van ‘edge intelligence'. Maar wat is hiervan nu precies de relevantie binnen IoT?
Download de whitepaper van Advantech