EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Industriële Automatisering & I(I)oT

RSS

Single Pair Ethernet in norm voor industriële communicatienetwerken

01 juni 2022 11:05

Onlangs is de nieuwe editie van de installatienorm IEC 61918:2018/AMD1:2022 Amendment 1 - ‘Industriële communicatienetwerken - Installatie van communicatienetwerken in industriële gebouwen’ gepubliceerd. De norm beschrijft de installatie van communicatienetwerken in industriële ruimten. In de… Lees verder »

Architectuur voor het beveiligd over-the-air updaten van een automotive ECU

13 januari 2022 14:34 Over-the-air updates zijn gebruikelijk in consumentenproducten waar de gevolgen van een storing gering zijn. Maar kunnen… Lees verder »

Het complexe vraagstuk rondom system level diagnostics

21 oktober 2021 13:11 De high-tech industrie schuift langzaam maar zeker naar een situatie waarbij steeds complexere machines en systemen… Lees verder »

Hoe IIoT-sensoren te beschermen tegen hacking

IoT-apparaten zijn een gemakkelijk doelwit voor hackers. Een IoT-sensor wordt vaak ontwikkeld door een klein bedrijf met behulp van hun eigen softwarestack of een niet-gepatchte open-source versie van Linux. Firmware-updates zijn zeldzaam of bestaan ??niet. De sensor kan zich al dan niet achter de… Lees verder »

Flexibele focus met vloeistoflenzen

Na een klein decennium van experimenteren, lijkt de vloeistoflens ook in vision-systemen aan terrein te winnen. Vloeistoflenzen kennen namelijk een grote scherptediepte (Depth of Field (DOF)) waarbij de focus elektronisch kan worden aangepast, zonder dat er mechanische bewegingen nodig zijn. Dit kan… Lees verder »

Snelle machine learning aan de edge met open-source ontwikkeltools

Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine learning (ML) technologie breiden embedded ontwikkelaars de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) uit tot dichter bij de netwerk edge. De low-power IoT-apparaten van vandaag de dag zijn in staat om geavanceerde ML- en… Lees verder »

5G: wat kunnen we ermee?

Als er één technologie is die zich als draadloos alternatief opwerpt voor bekabelde systemen dan is het wel 5G. Want hoewel ook in het consumentendomein de 5G-reclames je om de oren vliegen, is het vooral de voor de industrie speciaal gereserveerde bandbreedte die een hele nieuwe wereld aan nieuwe… Lees verder »

Ultrazuinige GPS-positionering voor IoT- en trackingtoepassingen

Misschien het grootste probleem bij het toevoegen van GPS-functionaliteit aan batterijgevoede apparaatjes, zoals (wearable) trackers en IoT-sensoren, is de reductie in levensduur van de batterij. Meer voedingscapaciteit is doorgaans geen optie, omdat dit ten koste gaat van afmetingen, gewicht en… Lees verder »

‘Tjilpen’ als machinetaal

LoRa is de langeafstandskampioen onder de draadloze communicatietechnologieën: zet een LoRa-ga-teway op je dak en je kan vele kilometers overbruggen. Hang er een weerballon of satelliet aan en landsgrenzen vervagen. En dat terwijl het nauwelijks energie kost. Dat geldt ook voor de datakosten. LoRa… Lees verder »

‘Postcorona’ meer vraag naar robots verwacht

Tegen 2022 hebben fabrieken wereldwijd te beschikking over bijna 4 miljoen industriële robots, zo verwacht de International Federation of Robotics (IFR). Die robots gaan een belangrijke rol spelen bij het ‘oplieren’ van geautomatiseerde productieprocessen in de postcorona economie. Maar om die… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Industriële Automatisering & I(I)oT

 

 

 

Wat is de rol van ‘edge intelligence' binnen IoT?

Bedrijven willen prestaties, kwaliteit en efficiency van machines, apparatuur en processen verbeteren op basis van dataanalyse. De eerste stap hierin is de digitalisering van alle bedrijfsmiddelen. De crux zit hem hierbij in de toepassing van ‘edge intelligence'. Maar wat is hiervan nu precies de relevantie binnen IoT?
Download de whitepaper van Advantech