EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Industriële Automatisering & I(I)oT

RSS

Het complexe vraagstuk rondom system level diagnostics

21 oktober 2021 13:11

De high-tech industrie schuift langzaam maar zeker naar een situatie waarbij steeds complexere machines en systemen moeten worden onderhouden. Carmen Bratosin, Senior Research Fellow bij TNO en werkzaam bij het ESI-programma, vertelt tijdens het Design Automation & Embedded Systems event meer… Lees verder »

Hoe IIoT-sensoren te beschermen tegen hacking

04 mei 2021 15:11 IoT-apparaten zijn een gemakkelijk doelwit voor hackers. Een IoT-sensor wordt vaak ontwikkeld door een klein bedrijf met… Lees verder »

Flexibele focus met vloeistoflenzen

22 april 2021 15:44 Na een klein decennium van experimenteren, lijkt de vloeistoflens ook in vision-systemen aan terrein te winnen.… Lees verder »

Snelle machine learning aan de edge met open-source ontwikkeltools

Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine learning (ML) technologie breiden embedded ontwikkelaars de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) uit tot dichter bij de netwerk edge. De low-power IoT-apparaten van vandaag de dag zijn in staat om geavanceerde ML- en… Lees verder »

5G: wat kunnen we ermee?

Als er één technologie is die zich als draadloos alternatief opwerpt voor bekabelde systemen dan is het wel 5G. Want hoewel ook in het consumentendomein de 5G-reclames je om de oren vliegen, is het vooral de voor de industrie speciaal gereserveerde bandbreedte die een hele nieuwe wereld aan nieuwe… Lees verder »

Ultrazuinige GPS-positionering voor IoT- en trackingtoepassingen

Misschien het grootste probleem bij het toevoegen van GPS-functionaliteit aan batterijgevoede apparaatjes, zoals (wearable) trackers en IoT-sensoren, is de reductie in levensduur van de batterij. Meer voedingscapaciteit is doorgaans geen optie, omdat dit ten koste gaat van afmetingen, gewicht en… Lees verder »

‘Tjilpen’ als machinetaal

LoRa is de langeafstandskampioen onder de draadloze communicatietechnologieën: zet een LoRa-ga-teway op je dak en je kan vele kilometers overbruggen. Hang er een weerballon of satelliet aan en landsgrenzen vervagen. En dat terwijl het nauwelijks energie kost. Dat geldt ook voor de datakosten. LoRa… Lees verder »

‘Postcorona’ meer vraag naar robots verwacht

Tegen 2022 hebben fabrieken wereldwijd te beschikking over bijna 4 miljoen industriële robots, zo verwacht de International Federation of Robotics (IFR). Die robots gaan een belangrijke rol spelen bij het ‘oplieren’ van geautomatiseerde productieprocessen in de postcorona economie. Maar om die… Lees verder »

IoT voor toepassingen met actuatoren en motoren

Vaak wordt bij IoT gedacht aan sensoren en connectiviteit. Maar wat te doen met actuatoren en motoren? Als IoT-toepassing buiten een industriële omgeving leveren deze wel eens ergernissen als het gaat om de communicatie- interface, het energieverbruik en niet te vergeten het geluidsniveau. Trinamic… Lees verder »

Gehackte IoT-apparaten en aansprakelijkheid

Gaaf hè, dat Internet of Things (IoT)? Met je mobieltje alvast de verwarming thuis aanzetten en meer van dat soort handige dingen. Er zijn echter ook gevaren. Zo werd bij een casino via het aquarium in de lobby de hele database (10 GB) aan klanteninformatie geupload naar hackers: het ‘internet… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Industriële Automatisering & I(I)oT

 

 

 

Wat is de rol van ‘edge intelligence' binnen IoT?

Bedrijven willen prestaties, kwaliteit en efficiency van machines, apparatuur en processen verbeteren op basis van dataanalyse. De eerste stap hierin is de digitalisering van alle bedrijfsmiddelen. De crux zit hem hierbij in de toepassing van ‘edge intelligence'. Maar wat is hiervan nu precies de relevantie binnen IoT?
Download de whitepaper van Advantech