EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Industriële Automatisering & I(I)oT

RSS

Snelle machine learning aan de edge met open-source ontwikkeltools

25 maart 2021 11:55

Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine learning (ML) technologie breiden embedded ontwikkelaars de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) uit tot dichter bij de netwerk edge. De low-power IoT-apparaten van vandaag de dag zijn in staat om geavanceerde ML- en… Lees verder »

5G: wat kunnen we ermee?

18 maart 2021 15:17 Als er één technologie is die zich als draadloos alternatief opwerpt voor bekabelde systemen dan is het wel 5G. Want… Lees verder »

Ultrazuinige GPS-positionering voor IoT- en trackingtoepassingen

25 februari 2021 10:35 Misschien het grootste probleem bij het toevoegen van GPS-functionaliteit aan batterijgevoede apparaatjes, zoals … Lees verder »

‘Tjilpen’ als machinetaal

LoRa is de langeafstandskampioen onder de draadloze communicatietechnologieën: zet een LoRa-ga-teway op je dak en je kan vele kilometers overbruggen. Hang er een weerballon of satelliet aan en landsgrenzen vervagen. En dat terwijl het nauwelijks energie kost. Dat geldt ook voor de datakosten. LoRa… Lees verder »

‘Postcorona’ meer vraag naar robots verwacht

Tegen 2022 hebben fabrieken wereldwijd te beschikking over bijna 4 miljoen industriële robots, zo verwacht de International Federation of Robotics (IFR). Die robots gaan een belangrijke rol spelen bij het ‘oplieren’ van geautomatiseerde productieprocessen in de postcorona economie. Maar om die… Lees verder »

IoT voor toepassingen met actuatoren en motoren

Vaak wordt bij IoT gedacht aan sensoren en connectiviteit. Maar wat te doen met actuatoren en motoren? Als IoT-toepassing buiten een industriële omgeving leveren deze wel eens ergernissen als het gaat om de communicatie- interface, het energieverbruik en niet te vergeten het geluidsniveau. Trinamic… Lees verder »

Gehackte IoT-apparaten en aansprakelijkheid

Gaaf hè, dat Internet of Things (IoT)? Met je mobieltje alvast de verwarming thuis aanzetten en meer van dat soort handige dingen. Er zijn echter ook gevaren. Zo werd bij een casino via het aquarium in de lobby de hele database (10 GB) aan klanteninformatie geupload naar hackers: het ‘internet… Lees verder »

Module voor draadloze M2M praat zowel NB-IoT als GSM

Aan zijn familie LPWA-modulen heeft Quectel de BC97 toegevoegd. Evenals de andere producten in de reeks is deze bedoeld voor de energiezuinige overdracht van kleine hoeveelheden data tussen apparaten en machines onderling en met centrale besturings- en verwerkingseenheden. De nu uitgebrachte variant… Lees verder »

Draadloze communicatie voor het IoT

In januari gaf Nordic Semiconductors een ‘sneak preview’ van de opvolger, de nRF91-serie. Er is nog geen development kit beschikbaar, maar we willen toch alvast een inkijkje geven in hun nieuwe System-in-Package (SiP) bedoeld voor het IoT. Lees verder »

Unieke vingerafdruk beschermt IoT apparaten

Nu steeds meer elektronische apparatuur via een internetverbinding communiceert, is het tijd dat er kritisch gekeken wordt naar de beveiliging hiervan. Intrinsic ID heeft een beveiligingsmethode ontwikkeld die gebaseerd is op unieke eigenschappen van een standaard elektronica component. Door een… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Industriële Automatisering & I(I)oT

 

 

 

Wat is de rol van ‘edge intelligence' binnen IoT?

Bedrijven willen prestaties, kwaliteit en efficiency van machines, apparatuur en processen verbeteren op basis van dataanalyse. De eerste stap hierin is de digitalisering van alle bedrijfsmiddelen. De crux zit hem hierbij in de toepassing van ‘edge intelligence'. Maar wat is hiervan nu precies de relevantie binnen IoT?
Download de whitepaper van Advantech