Kennis: Corona

RSS

Practica doen vanuit huis

Een deel van de studenten van de TU/e doet zijn practica vanuit huis. Dat kan dankzij Remote Labs, een initiatief van de groep Control Systems van Electrical Engineering. Studenten kunnen daarmee 24/7 inloggen om enkele proefopstellingen te besturen. Lees verder »

Automotivefabrikanten hervatten productie

Daf, VDL Nedcar, MAN, Iveco, Volkswagen… Het regent de laatste dagen berichten van automotivefabrikanten die hun productie hervatten. De bedrijven hebben hun productieomgeving aangepast om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Ook werken er minder ploegen tegelijk en dragen… Lees verder »

Sensortechnologie maakt 1,5 meter-colleges mogelijk

UT-promovendus Rudy Oude Vrielink bedacht een mogelijke oplossing om studenten tijdens colleges op anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Hij ontwikkelde een sensortechnologie voor collegezalen, die nauwkeurig de bezetting en benutting in een collegezaal kan monitoren. Lees verder »

Hoe Demcon in een maand een beademingssysteem ontwikkelde

Technologie-ontwikkelaar en -producent Demcon heeft zijn eerste beademingssystemen opgeleverd. Binnen een maand is het bedrijf erin geslaagd in Nederland een compleet beademingssysteem te ontwikkelen, produceren en testen dat geschikt is voor de beademing van coronapatiënten op de intensive care. Lees verder »

Verkoop 3D-printers daalt door coronacrisis

Het lijkt tegenstrijdig: terwijl 3D printers in de Coronacrisis duidelijker dan ooit hun nut hebben bewezen, nemen de verkoopcijfers af. Het laatste kwartaal van 2019 was al slecht en met de nieuwe pandemie is de verkoop van 3D-printer verder verslechterd in 2020. Lees verder »

ResilientSociety platform bundelt krachten in strijd tegen Covid-19

De Nederlandse overheden, universiteiten, bedrijven en tal van publieke en private partners lanceren het Covid-19 ResilientSociety platform. De partners streven ernaar om met hun gezamenlijke inspanningen zo effectief mogelijk en zonder duplicatie een zo groot mogelijke impact te creëren. Via het… Lees verder »

Ook Audi Brussels produceert beademingstoestellen

Ook aan de Vrije Universiteit Brussel is in de voorbije weken een eenvoudig beademingstoestel ontwikkeld en getest. Vorige week vrijdag begon Audi Brussels met het bouwen van voorseriestukken. En meer automotive leveranciers werken mee. Zo leveren Volvo Trucks en DAF Trucks ruitenwissenmotoren.… Lees verder »

17 miljoen

Wie zijn twijfels heeft over de houdbaarheid van het menselijk mededogen als alles straks weer normaal is – ‘als’ – hoeft niet te treuren. ’17 miljoen mensen’ schijnt iemand te zingen, en ‘die laat je in hun waarde’. Persoonlijk had ik liever gehad dat deze gerecyclede Postbank… Lees verder »

Vision, Robotics & Motion verplaatst naar juni 2021

Mikrocentrum verplaatst de vakbeurs Vision, Robotics & Motion naar 2 en 3 juni 2021. Om belangstellenden dit jaar toch nog bij te praten, is er op 20 oktober een kleinschalig netwerkevent. Lees verder »

RS Components past website aan op Corona-vraag

Door de Coronacrisis krijg RS Components ineens te maken met een aangepaste vraag, gericht zich op vier sectoren: Thuiswerken, hygiëne, veiligheid en onderhoud. De leverancier van van industriële en elektronische producten en oplossingen heeft zijn website hierop aangepast. Lees verder »

Pagina: « Vorige 3 4 5 6 7 Volgende »