Kennis: Corona

RSS

Open-source beademingsapparaat kan nog deze week in productie (video)

FreeBreathing en het Radboudumc hebben een goedkoop en eenvoudig te bouwen open-source beademingsapparaat ontwikkeld. De VentilatorPal en de professionele variant, de VentilatorPal Pro zijn met succes getest in het TechMed Centre van de UT. De productie kan nog deze week van start. Lees verder »

Coronacrisis hoe nu verder: maatregelen voor de technologische industrie

Aan de hand van een aantal thema’s – zoals innovatie, onderwijs, arbeidsmarkt, internationaal ondernemen – doet FME suggesties voor hoe we op korte termijn de ergste Corona-klappen kunnen opvangen, vervolgens weer kunnen doorstarten en er op langere termijn voor kunnen zorgen dat deze crisis… Lees verder »

EIT Digital zet Deephack uit voor Corona oplossingen

EIT Digital, de Europese digitale innovatie organisatie, mobiliseert hackers vanuit heel de wereld voor de online Data against Covid-19 Deephack van 1 tot 3 Mei 2020. Hier wordt gezocht naar data gedreven digitale oplossingen voor het managen van de levenscycli van epidemieën en pandemieën. Lees verder »

oZone-bibliotheek nu beschikbaar voor iedereen

A+O Metalektro, het opleidingsfonds voor bedrijven in de metalektro, en sociale partners CNV Vakmensen, FME, FNV Metaal en De Unie vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk professionals zich blijven ontwikkelen. Daarom is de bibliotheek van oZone, oZone-bibliotheek nu beschikbaar voor iedereen,… Lees verder »

Legrand biedt Corona-steun op tal van manieren

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Legrand tal van maatregelen genomen die bijdragen aan het beperken van de verspreiding van het coronavirus en die het leven van zorgverleners vergemakkelijken. Ook is het bedrijf een steunfonds voor zorgverleners gestart. Lees verder »

Coronavirus beter te detecteren dankzij toevalstreffer wateronderzoek

Wateronderzoek en het coronavirus zijn geen logische combinatie. Toch is het Delftse en Noorse onderzoekers gelukt om uit hun wateronderzoek een slimme toepassing te halen voor de detectie van het coronavirus. Toevallig – maar zeker niet minder nuttig. Lees verder »

Luchtreiniger beschermt zorgpersoneel tegen corona

Een voorzetbalie met luchtreiniger die zorgpersoneel beschermt tegen coronadruppeltjes. Dat heeft arbo-gereedschapsleverancier Klop Innovations ontwikkeld in samenspraak met TNO en Rijksen Speciaal Timmerwerk. De gebruikte ventilator komt van ebm-papst. Lees verder »

MKB-metaal verwacht grootste klap na de zomer

Om de politiek en andere bij het MKB-metaal betrokken partijen inzicht te geven in de economische gevolgen van het coronavirus is in week 13 van dit jaar voor het eerst een korte vragenlijst aan Metaalunieleden voorgelegd. Inmiddels is dit voor de tweede maal gebeurd. Hier volgen de resultaten van… Lees verder »

VDMA: machinebouw China komt langzaam weer op gang

Terwijl de economie in Europa en de VS nog steeds verlamd is door de coronapandemie, trekt de productie in China langzaam weer aan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse machinebouwvereniging VDMA in China, waar 118 aangesloten bedrijven aan deelnamen. Lees verder »

Mechanisch beademingsapparaat uit jaren ’60 inspireert Delftse ingenieurs

Een team van onderzoekers en studenten van de TU/D lanceert een nieuw type beademingsapparaat dat zuiver mechanisch is en dat je eenvoudig zelf zou kunnen bouwen en repareren. Het team leende een beademingsapparaat uit de jaren ’60 van Rijksmuseum Boerhaave en gebruikten dat als inspiratie voor… Lees verder »

Pagina: « Vorige 2 3 4 5 6 Volgende »