Kennis: Corona

RSS

Licht doodt corona – en andere virussen (video)

Een techniek virussen die uit de lucht ‘zapt’ met een korte golf UV-licht, is veelbelovend voor het beperken van de verspreiding van Covid-19 in openbare binnenruimten. Lees verder »

Een compleet ziekenhuis in 100 dagen

Dassault Systèmes en Aden Group gaan samen een kant-en-klaar ziekenhuis ontwikkelen dat zicht rich op het behandelen van mensen met infectieziekten. Aden Group is een van de grootste facilitymanagement-ondernemingen in Azië. Het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op een concept dat luistert naar de… Lees verder »

Corona afstandssensor tag bewaakt fysieke afstand

Inrato importeert een Corona afstandsensortag die zorgt dat medewerkers in dezelfde ruimte kunnen werken zonder de hele tijd te hoeven opletten waar collega’s zich bevinden, terwijl een veilige onderlinge afstand gewaarborgd blijft. Lees verder »

ING: Coronacrisis en de industrie in twee scenario's

Door het coronavirus en de opeenvolgende beleidsmaatregelen verandert de wereld snel. De onzekerheid bij economische ramingen en ook in de industrie is daardoor uitzonderlijk groot. Het ING Economisch Bureau heeft daarom verschillende economische scenario’s gepubliceerd met de economische… Lees verder »

ABN Amro: ‘productie industrie krimpt 10%'

Als de corona-lockdown twee maanden duurt en daarna stapsgewijs wordt opgeheven, verwacht ABN Amro dat de Nederlandse economie dit jaar 3,8 procent krimpt en de industriële productie 10 procent. ‘De coronacrisis heeft daarom voor langere tijd grote gevolgen voor ondernemers in de industrie.' Lees verder »

Nederlandse biochipbedrijven versnellen ontwikkeling Covid-19 tests

Surfix, Qurin Diagnostics, LioniX International en PhotonDelta starten een versneld ontwikkeltraject om massale Covid-19 diagnostiek en immuniteitsdetectie mogelijk te maken. Het nieuwe diagnostische apparaat zal binnen 5 minuten betrouwbare testresultaten kunnen produceren en is over 6 tot 9… Lees verder »

Orders MKB drogen op door Corona

Het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf (MKB) wordt zeer hard geraakt door de coronacrisis. Veel ondernemers zien de omzet teruglopen tot (nagenoeg) 0. Ook halen ze nauwelijks nog opdrachten binnen; de werkvoorraad droogt op. Veel ondernemers vrezen of ervaren nu al ernstige liquiditeitsproblemen.… Lees verder »

Coronavirus: implicaties voor de halfgeleiderindustrie

Het coronavirus verandert de vraagpatronen voor de belangrijkste eindmarkten voor halfgeleiders. Hoe zullen deze veranderingen uiteindelijk de halfgeleiderindustrie beïnvloeden? McKinsey deed onderzoek. Lees verder »

Robothond Spot helpt met Corona-intakes en leert ontsmetten

Robothond Spot van Boston Dynamics met helpt de ziekenhuizen in zijn stad het coronavirus te bestrijden door de hoeveelheid direct contact tussen zorgverleners en patiënten te verminderen. Boston Dynamics heeft bovendien al zijn werk opengesteld, zodat andere fabrikanten van mobiele robotica het… Lees verder »

Wedstrijd: Kraak de Crisis

Ondernemers met ideeën over hoe we onze maatschappij en economie na de corona-crisis kunnen inrichten, kunnen meedoen aan de ideeënwedstrijd Kraak de Crisis. Inzenden kan tot 3 mei. De 10 finasilten krijgen een coachingtraject, de winnaar een opdracht van maximaal 25.000 euro om de stap naar de… Lees verder »

Pagina: « Vorige 2 3 4 5 6 Volgende »