Kennis: Corona

RSS

Graphene Flagship lanceert Covid-19-taskforce

Grafeen en aanverwante materialen zijn veelbelovende kandidaten voor het ontwerp van een nieuwe generatie oppervlakken om de dagelijkse uitdagingen van Covid-19 en soortgelijke toekomstige ziekten het hoofd te bieden. Daarom start het Graphene Flagship een Covid-19-taskforce. Lees verder »

3D-geprinte ventilator beademt 20 Covid-19-patiënten tegelijk

De Soedanese ingenieur Mohamed Ishag heeft een 3D-geprinte ventilator ontwikkeld die 20 Covid-19-patiënten tegelijk kan beademen. De in te ademen lucht wordt gedesinfecteerd met UV-licht. Lees verder »

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

Onderzoekers van de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) hebben een multilevel antimicrobiële polymeer coating ontwikkeld (MAP-1) die effectief is in het doden van virussen, bacteriën en zelfs moeilijk te doden sporen. MAP-1 kan tot 99,9 procent van de zeer besmettelijke virussen… Lees verder »

Corona-routekaart voor stadsbewoners

De eerste voorzichtige stappen zijn gezet om de Covid-19 lockdown te versoepelen. Voetgangers en fietsers keren terug naar de straten van de stad. Nu het drukker wordt, kan het bewaren van de afstand van 1,5 meter in stedelijke gebieden een uitdaging zijn vanwege de manier waarop de openbare ruimte… Lees verder »

Helft bedrijven vreest voor voortbestaan door coronacrisis

Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse niet-financiële bedrijfsleven verwacht dat het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar komt als de coronacrisis langer dan een halfjaar aanhoudt. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van… Lees verder »

Nevi PMI: Grootste productiedaling ooit

De Nevi PMI daalde van 50.5 in maart naar 41.3 in april, het laagste cijfer sinds mei 2009. Dit wijst op een grote verslechtering van de toestand van de productiesector als gevolg van de coronapandemie. Lees verder »

Easyfairs: 1,5 meter-events vanaf september

Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat zijn evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Hiermee beoogt de organisator evenementen vanaf september weer te laten plaatsvinden. Er wordt onder meer gedacht aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van beursindelingen. Lees verder »

FME: ‘Zeer zware klappen technologische industrie op komst’

Ondernemers in de technologische industrie gaan een zeer zware tijd tegemoet als gevolg van de coronacrisis. Dat concludeert FME uit een enquête onder zijn lidbedrijven, waaraan bijna 600 ondernemers meededen. Bijna de helft van deze bedrijven heeft nu al te maken met een flinke omzetdaling en… Lees verder »

Tijdens de coronacrisis zet Bosch in op technologische innovaties en klimaatactie

Na de stopzetting van de productie in bijna 100 Boschlocaties over de hele wereld eerder deze maand, bereidt het bedrijf zich systematisch voor op een geleidelijke verhoging van de productie. CEO Volkmar Denner: "We willen zorgen voor betrouwbare leveringen om aan de vraag van onze klanten te… Lees verder »

3D printen biedt oplossing voor miljoenen onbruikbare mondmaskers

Het Belgische 3D printbedrijf Materialise heeft een beugel ontworpen waarmee miljoenen afgekeurde mondmaskers die aan België geleverd werden, alsnog veilig gebruikt kunnen worden. Het bedrijf is ondertussen gestart met het 3D printen en biedt de beugels aan via zijn website. Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »