Kennis: Corona

RSS

'Organ-on-chip' test hartschade door Covid-19

Niet alleen de longen ondervinden ernstige schade door Covid-19, bij een deel van de patiënten ook het hart. De oorzaak is nog niet duidelijk. Door hartweefsel op een ‘organ-on-chip’ bloot te stellen aan het virus en de medicatie die wordt gebruikt, ontstaat een snel en gepersonaliseerd beeld… Lees verder »

Europees supercomputing-project vindt veelbelovende mogelijkheden voor Corona-behandeling

Het consortium Exscalate4CoV heeft bekendgemaakt dat raloxifeen, een geneesmiddel voor de behandeling van osteoporose, een doeltreffende behandeling zou kunnen zijn voor lichte Covid-19-patiënten. Het consortium gebruikt een door de EU gesteund supercomputerplatform dat tot de krachtigste ter… Lees verder »

Siemens levert desinfectiesystemen met UV-straling en ozonvrije bipolaire ionisatie

De technologie voor automatische bipolaire ionisatie om ruimtes te desinfecteren bestaat al langer, maar creëerde aanvankelijk naast ionen ook het voor mensen schadelijke ozon-gas. Samen met een partner ontwikkelde Siemens Smart Infrastructure compacte units voor bipolaire ionisatie in HVAC… Lees verder »

Zink maakt plastic viruswerend (video)

Een bestaande technologie die polymeren resistent maakt tegen bacteriën, schimmels en bio-film, blijkt nu ook te werken tegen virussen. De virustesten zijn niet uitgevoerd op Covid-19, aangezien dit op dit moment verboden is voor commerciële laboratoria. Het geteste E229 Coronavirus heeft echter… Lees verder »

Tech startup brengt temperatuur en onderlinge afstand in beeld

De Italiaanse/Nederlandse startup Kotuko heeft de corona Safety Check geïntroduceerd, die de lichaamstemperatuur van bezoekers en medewerkers scant bij binnenkomst van een locatie. Ook waarschuwt een tracer als je te dicht bij elkaar komt. Lees verder »

Mondkapjes op zwakstroom doden virussen (video)

Engeneers van de Indiana University (VS) hebben aangetoond dat een stof die een zwak elektrisch veld genereert coronavirussen kan inactiveren, waardoor ze geen cellen kunnen infecteren. De elektrotechnische stof, die reeds is goedgekeurd voor wondverzorging, is volgens de auteurs geschikt om… Lees verder »

Coronacrisis lost mismatch op arbeidsmarkt niet op

Met het verlies van banen als gevolg van de coronapandemie, lijkt het logisch dat er spoedig een einde komt aan de krapte op de arbeidsmarkt. Uit een nieuwe arbeidsmarktindicator van ABN Amro blijkt echter dat de krapte op de arbeidsmarkt sinds het begin van de coronacrisis nog nauwelijks is… Lees verder »

Covid-ventilator met Sigmatek technologie

Hage Speciaal Machinebouw en Hage3D hebben een drukgestuurde ventilator voor noodsituaties ontwikkeld, met de moderne besturingstechnologie van Sigmatek. De Hage Respirator heeft met succes alle testfasen afgerond en is nu klaar voor serieproductie. Lees verder »

Ventilatie cruciaal bij coronabestrijding

UvA-natuurkundigen en medisch onderzoekers hebben met behulp van laserlichttechnieken ontdekt dat kleine hoestdruppeltjes minutenlang in de lucht blijven hangen, speciaal in ruimtes die niet of slecht worden geventileerd. Goede ventilatie in publieke ruimtes, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en… Lees verder »

Slimme modelleertechniek: 200 gelaatsschermen in de tijd van 1

Sandvik Coromant heeft een 3D-modelleringstechniek ontwikkeld waarmee tot 200 kunststof gelaatsmaskers geprint kunnen worden in de tijd die traditionele methoden nodig hebben om er één te printen. Door gestapelde modelgegevens te gebruiken, kan de techniek de 3D-printproductie drastisch verhogen.… Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »