Kennis: Corona

RSS

Digital Twin-oplossing wint nationale innovatieprijs Coronadrukte

16 september 2020 11:12

Startup Argaleo heeft met zijn concept Crowd Safety Manager een innovatiecompetitie van het rijk gewonnen. In de competitie werd gevraagd om een innovatief idee om drukte in stad te beheersen. De oplossing van Argaleo is om in een digitale 3D kaart van de stad voetgangers te meten, analyseren en… Lees verder »

Supersnel algoritme maakt traditionele Coronatest overbodig

12 augustus 2020 11:57 Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis hebben een nieuw algoritme ontwikkeld… Lees verder »

Pilz’ Distance Checker toont 1,5 meter zones (video)

20 juli 2020 10:21 In een openbare ruimte de 1,5 meter zone handhaven blijkt een uitdaging. Mensen bewegen en een meetlat ontbreekt. De… Lees verder »

Festivalapp ook geschikt voor social distancing rond Corona

Hoe druk is het vandaag in een winkelstraat? Camerabeelden kunnen misleidend of moeilijk te interpreteren zijn. CrowdScan, een spin-off van imec en de Universiteit Antwerpen, heeft een systeem ontwikkeld om de dichtheid van een menigte in real-time te meten aan de hand van sensoren. Lees verder »

HighCare maakt cleanrooms Corona-veilig met UVC-licht

Het Tilburgse bedrijf HighCare maakt cleanrooms Corona-veilig met UVC-licht. Het bedrijf bouwt cleanrooms en heeft zich gespecialiseerd in het filteren van lucht en het met UV-C licht bestrijden van virussen en andere micro-organismen. UV-C licht is bij aanstraling gevaarlijk: het beschadigt zowel… Lees verder »

Zonnig Coronanieuws: grotere opbrengst zonnepanelen door schone lucht

Een onverwachte uitkomst van de Covid-19-pandemie is een vermindering van de luchtverontreiniging. In sommige steden in China lagen de sterftecijfers gedurende de lock-down zelfs lager dan ervoor: wetenschappers concludeerden dat de luchtverontreiniging meer slachtoffers maakt dan het virus. Ook… Lees verder »

Meer werk in industrie, tegen de Coronatrend in

Terwijl het aantal banen van februari op maart 2020 met 23 duizend is afgenomen, is de werkgelegenheid in de industrie juist gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees verder »

Nederlandse UV-desinfectierobot op de markt (video)

Er is nu ook een Nederlandse UV-desinfectierobot op de markt. Jonker-Makis Robotics ontwikkelde de robot voor de landbouw, maar zegt dat hij ook geschikt is om ruimtes en voorwerpen coronavrij te maken. Lees verder »

250 bedrijven pleiten voor corona-herstel gebaseerd op duurzaamheid

250 bedrijven hebben de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in Covid-19 recovery’ getekend, waarin zij bepleiten om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. Onder leiding van Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition … Lees verder »

'Organ-on-chip' test hartschade door Covid-19

Niet alleen de longen ondervinden ernstige schade door Covid-19, bij een deel van de patiënten ook het hart. De oorzaak is nog niet duidelijk. Door hartweefsel op een ‘organ-on-chip’ bloot te stellen aan het virus en de medicatie die wordt gebruikt, ontstaat een snel en gepersonaliseerd beeld… Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »