Kennis: Corona

RSS

HighCare maakt cleanrooms Corona-veilig met UVC-licht

02 juli 2020 15:36

Het Tilburgse bedrijf HighCare maakt cleanrooms Corona-veilig met UVC-licht. Het bedrijf bouwt cleanrooms en heeft zich gespecialiseerd in het filteren van lucht en het met UV-C licht bestrijden van virussen en andere micro-organismen. UV-C licht is bij aanstraling gevaarlijk: het beschadigt zowel… Lees verder »

Zonnig Coronanieuws: grotere opbrengst zonnepanelen door schone lucht

25 juni 2020 09:17 Een onverwachte uitkomst van de Covid-19-pandemie is een vermindering van de luchtverontreiniging. In sommige steden in… Lees verder »

Meer werk in industrie, tegen de Coronatrend in

24 juni 2020 11:17 Terwijl het aantal banen van februari op maart 2020 met 23 duizend is afgenomen, is de werkgelegenheid in de industrie… Lees verder »

Nederlandse UV-desinfectierobot op de markt (video)

Er is nu ook een Nederlandse UV-desinfectierobot op de markt. Jonker-Makis Robotics ontwikkelde de robot voor de landbouw, maar zegt dat hij ook geschikt is om ruimtes en voorwerpen coronavrij te maken. Lees verder »

250 bedrijven pleiten voor corona-herstel gebaseerd op duurzaamheid

250 bedrijven hebben de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in Covid-19 recovery’ getekend, waarin zij bepleiten om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. Onder leiding van Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition … Lees verder »

'Organ-on-chip' test hartschade door Covid-19

Niet alleen de longen ondervinden ernstige schade door Covid-19, bij een deel van de patiënten ook het hart. De oorzaak is nog niet duidelijk. Door hartweefsel op een ‘organ-on-chip’ bloot te stellen aan het virus en de medicatie die wordt gebruikt, ontstaat een snel en gepersonaliseerd beeld… Lees verder »

Europees supercomputing-project vindt veelbelovende mogelijkheden voor Corona-behandeling

Het consortium Exscalate4CoV heeft bekendgemaakt dat raloxifeen, een geneesmiddel voor de behandeling van osteoporose, een doeltreffende behandeling zou kunnen zijn voor lichte Covid-19-patiënten. Het consortium gebruikt een door de EU gesteund supercomputerplatform dat tot de krachtigste ter… Lees verder »

Siemens levert desinfectiesystemen met UV-straling en ozonvrije bipolaire ionisatie

De technologie voor automatische bipolaire ionisatie om ruimtes te desinfecteren bestaat al langer, maar creëerde aanvankelijk naast ionen ook het voor mensen schadelijke ozon-gas. Samen met een partner ontwikkelde Siemens Smart Infrastructure compacte units voor bipolaire ionisatie in HVAC… Lees verder »

Zink maakt plastic viruswerend (video)

Een bestaande technologie die polymeren resistent maakt tegen bacteriën, schimmels en bio-film, blijkt nu ook te werken tegen virussen. De virustesten zijn niet uitgevoerd op Covid-19, aangezien dit op dit moment verboden is voor commerciële laboratoria. Het geteste E229 Coronavirus heeft echter… Lees verder »

Tech startup brengt temperatuur en onderlinge afstand in beeld

De Italiaanse/Nederlandse startup Kotuko heeft de corona Safety Check geïntroduceerd, die de lichaamstemperatuur van bezoekers en medewerkers scant bij binnenkomst van een locatie. Ook waarschuwt een tracer als je te dicht bij elkaar komt. Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »