Kennis: Corona

RSS

Europese richtsnoeren om productie medische uitrusting op te voeren

01 april 2020 10:26

De Europese Commissie heeft maandag richtsnoeren gepubliceerd om fabrikanten te helpen de productie van essentiële medische uitrusting en materialen verder op te voeren. Zij betreffen de productie van maskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, handreinigers die niet worden afgespoeld en… Lees verder »

Omzet Belgische technologiebedrijven gehalveerd

31 maart 2020 14:43 Bijna drie weken na de eerste maatregelen tegen het coronavirus in België is de omzet van de technologiebedrijven… Lees verder »

‘Aantal faillissementen stijgt met 14% wereldwijd’

31 maart 2020 13:42 De economische groei daalt het komend kwartaal wereldwijd met 15% en het aantal faillissementen over heel 2020 stijgt… Lees verder »

Europa start ‘AI-&-Robotics-platform’ tegen Corona

De Europese Commissie lanceert een initiatief om ideeën te verzamelen over snel inzetbare oplossingen op het gebied van artificiële intelligentie (AI) en robotica. Dit in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Lees verder »

3D Hubs lanceert productiefonds in de strijd tegen Covid-19

Veel van de non-profitinitiatieven die apparatuur willen produceren in de strijd tegen Corona missen de financiële middelen en de productiecapaciteit om snel te kunnen handelen. Daarom heeft 3D Hubs het Covid-19 Productiefonds gelanceerd. Dit koppelt initiatieven aan fondsen en productiecapaciteit. Lees verder »

Deelgebruik beademingsmachines mogelijk in noodsituaties

Twee patiënten die tegelijk gebruik maken van één beademingsmachine, ook wel ‘splitting the ventilator’: in noodsituaties rondom de Covid-19 crisis is het een reële optie om het tekort aan deze machines het hoofd te bieden. Dit stellen onderzoekers van het Technical Medical Centre van de… Lees verder »

Extra maatregelen om handelsstromen op gang te houden

Door de corona-crisis wordt ook de internationale handel flink geraakt. Er komen minder orders binnen, bestaande orders worden ingetrokken en fabricage ligt stil door stokkende aanvoer van onderdelen (bijvoorbeeld uit China) of protectionisme dat de kop opsteekt. Dit terwijl een derde van ons… Lees verder »

Philips gaat twee- tot vierduizend beademingsapparaten per week maken

Philips verhoogt de productie van bepaalde producten en oplossingen voor kritieke zorg om patiënten met het Coronavirus te helpen diagnosticeren en behandelen. Het gaat onder meer over beademingsapparaten. “We produceren nu duizend beademingsapparaten per week. Dit gaat nu in eerste instantie… Lees verder »

Economie eurozone harder onderuit dan in 2008

Het Corona-virus heeft de economie van de eurozone ongekend hard doen crashen. Dat blijkt uit de nieuwe PMI Eurozone gegevens van IHS Markit. De 'flash' IHS Markit Eurozone Composite PMI stortte in maart volledig in naar 31,4, waar deze waard in februari nog 51,6 was. Dit is de laagste… Lees verder »

FME en GMV vragen aandacht Tweede Kamer voor gevolgen Coronavirus

Op donderdag 26 maart is er weer een Kamerdebat over het Coronavirus en de te treffen maatregelen. Zowel FME als GMV, de organisatie voor machinebouwers voor de voedselproducerende sector, hebben brieven ingediend waarin ze de kamer vragen rekening te houden met hun achterban. Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 Volgende »