EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Vraag en Antwoord

RSS

0-stand als aan/uit-schakelaar

28 september 2021 11:33

Ik heb een apparaat (elektrische kachel met daarin een ventilator, verplaatsbaar; dus met snoer en stekker) waarbij het vermogen van het verwarmingselement m.b.v. een TRIAC-schakelaar en een 4 standenschakelaar 0-1-2-3 ingesteld kan worden. Lees verder »

Valt luchtbehandeling onder Machinerichtlijn?

17 oktober 2019 13:40 Valt een compleet samenstel van een mechanisch luchtbehandelingssysteem met een fiks aantal bewegende delen in een… Lees verder »

Wie helpt de politie?

16 september 2019 12:31 Wie kent de laatste innovaties op het gebied van interceptie, onderzoek open bronnen, en analyse van deze gegevens? Lees verder »

Tip tegen de hitte

Last van de hitte overdag of in bed? Hier een oplossing; Lees verder »

Hoe moet ik mijn bakkerij bevochtigen?

In de bakkerijwereld wordt veelal gebruik gemaakt van bevochtiging met stoom. De reden hiervan is dat stoom betrouwbaar is en schoon in het gebruik. Lees verder »

Ontwerpverbeteringen voor de ‘Pacman’ van The Ocean Clean-up

De eerste test met de plasticvanger van Boyan Slat is helaas mislukt. Eerst hield de vanger het plastic al niet vast en toen brak tot overmaat van ramp de drijfbuis af. Hoe komt dat? Door ontwerpfouten. En kan het ook beter? Ja zeker. In onderstaande blog zal ik laten zien hoe. Lees verder »

Welke wettelijke eisen en normen gelden bij het aanbrengen van werkschakelaars voor machines?

Een geleverde brug is niet voorzien van werkschakelaars op de plaatsen waar onderhoud moet plaatsvinden. Welke wettelijke eisen en normen zijn er wat betreft het aanbrengen van werkschakelaars? Lees verder »

Integreren handlingrobot en machine, welke eisen zijn er voor de CE-markering?

Wat moeten wij als producent van een elektronenmicroscoop met een geïntegreerde robot doen om een CE-verklaring voor het geheel uit te geven? Lees verder »

Pas op dat uw marketingafdeling uw R&D-afdeling niet in de weg zit

Q: We hebben een verbetering aan een productieproces ontwikkeld waar we octrooi op willen aanvragen. Nou heeft onze marketingafdeling op eigen houtje een nieuwsbrief rondgestuurd met onze nieuwe ontwikkeling. Onze bedrijfsjurist kwam overstuur de boardroom binnen; dat octrooi konden we wel vergeten,… Lees verder »

Importeurs aanpakken wegens merkinbreuk

Q: wij produceren en leveren onze machines wereldwijd. In veel landen buiten Europa hebben we een lagere prijsstelling om ook op die markten concurrerend te zijn. Nou weet ik dat ik importeurs kan aanpakken wegens merkinbreuk als ze bijvoorbeeld in India onze machines tegen lage prijzen opkopen en… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »
 

Kennis: Wie weet...

2mensenWie weet nou beter wat je bezighoudt dan vakgenoten? Wij denken: niemand.


Daarom roepen we een pagina in het leven voor het uitwisselen van kennis. Heeft u een vraag? Stel hem aan de andere lezers. Heeft u een mening, visie, of oplossing voor een probleem? Deel hem. Wilt u dat de redactie van Engineersonline iets uitzoekt? Dan kunt u ons dat vragen per mail. Wij zijn bereikbaar via redactie@engineersonline.nl.

 

NB. Deze pagina is bedoeld voor inhoudelijke discussies, niet voor reclame-uitingen of zaken die niets met engineering te maken hebben. Die zullen dan ook niet worden geplaatst.

 

 

Heb je een vraag?

vrsagHeeft u een vraag die u aan uw vakgenoten wilt voorleggen? Dat kan door hem te mailen aan redactie@engineersonline.nl. De redactie zal hem dan posten en zorgen dat hij aandacht krijgt in de nieuwsbrief.