EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: World of Technology and Science 2018

RSS

Party-pics exposantenborrel WoTS 2018

04 oktober 2018 12:30

Donderdagavond was de exposantenborrel van de WoTS 2018. Met ballen, noedels, en de uitreiking van de Tech- en Marketing Awards. Lees verder »

Value Engineering geeft snel inzicht in nut van ontwerpkeuzes

27 september 2018 13:35 Te duur of achterhaald. Twee goede redenen om je product met Value Engineering onder de loep te nemen. Op een… Lees verder »

WoTS – Development Club helpt bij productverbetering

19 september 2018 11:02 24 jaar geleden is een aantal technische ontwikkelbedrijven een samenwerking aangegaan. Ondertussen is die groep… Lees verder »

Door HAN ontwikkelde Proximo-app benut alle sensoren

Bij een tot de nok met sensoren gevulde gadget als de Proximo hoort uiteraard een aanvullende app. Samen met vier andere studenten van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) heeft Tim Godschalck de Proximo-app ontwikkeld. Een boeiend en leerzaam traject, aldus Godschalck. Lees verder »

De rol van componenten in de Proximo

Bij het ontwikkelen en produceren van de Proximo zijn veel partijen betrokken. De firma PM Komponenten ontwikkelde de behuizing van de beursgadget, terwijl Metafas een geprinte folie maakt. Lees verder »

Het kloppende hart van de Proximo

Om te communiceren met de buitenwereld bevat de Proximo een bluetoothchip samen met een bijbehorende antenne. De chip is afkomstig van Nordic, terwijl TOP-electronics zorgt draagt voor de ISM band-antenne. Lees verder »

Proximo – Eurocircuits maakt de protoprints

Na de uitgebreide Design For Manufacturability studie voor de print en de bestukking door Eurocircuits in samenspraak met IDEEtron was het tijd om een prototype te bouwen om nadien de theorie in praktijk te kunnen testen en meten. Lees verder »

Het belang van elektronicacomponenten

Op dit moment zit het gadgetproject in de testfase. De prototypes zijn ontwikkeld en worden getest met betrekking tot EMC, LVD en radio. Als de testen positief afgesloten worden, kan de ontwikkeling afgerond worden en gaat het proces richting de productie. Nu wordt ook de verkrijgbaarheid van… Lees verder »

Jonge technici en specialisten met ervaring

Onder de naam ‘Connecting Mechanical Drives’ gaat Feda op de aankomende WoTS aan de slag met het thema samenwerking. 6 Bedrijven maken de bezoeker deelgenoot van allerlei samenwerkingen die binnen de automotive spelen. Samenwerkingen tussen mensen, technologieën en componenten. Lees verder »

De Proximo-gadget – van CAD naar CAM

Ontwikkeling en productie zijn twee werelden ook wat elektronica en het tekenen van printen (PCBs) betreft. De werelden treffen mekaar op het moment dat de Computer Aided Designed data, Computer Aided Manufacturing data moeten worden. Meestal een overdracht van klant naar producent. Design Rule… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »