EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Industrieel Ontwerpen

RSS

Robots voor de dienstensector

19 juli 2018 12:00

“Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken, een voorsprong in de markt geven en commercieel succesvol zijn? Dat is de kern van wat we hier doen.” Aldus Robert Barnhoorn, directeur en mede-oprichter van Spark design & innovation. Lees verder »

On the Origin of Products

26 juni 2018 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80 werd de ontwikkeling van nieuwe producten… Lees verder »

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22 februari 2018 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop het vroeger ook prijkte. Na een doorstart… Lees verder »

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds opnieuw uitgevonden. Na de ontwikkeling van ontwerpbureau naar Innovationlab is digitalisering de motor achter de nieuwste ontwikkelingen. Deze meest recente stap wordt verwoord in de propositie van Flex: ‘Connecting the dots… Lees verder »

Eerste samenwerking tussen drie co-robots ter wereld

ABB laat voor het eerst in de geschiedenis drie co-robots met elkaar samenwerken. In de hal van ABB in Ede draaien deze YuMi’s al een tijdje productie. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede en voorzitter Doekle Terpstra van Uneto-VNI openden de nieuwe productie- en assemblagelijn met drie YuMi… Lees verder »

GVB en Fabrique ontwikkelen nieuwe verkoopautomaat

Toeristen die zich recht onder het bord ‘Verkoop en opladen’ afvragen waar ze tickets kunnen kopen. Lange rijen achter reizigers die niet weten welke kaart ze in welke sleuf moeten stoppen. Het wachten bij de kaartautomaten voor de Amsterdamse bus, tram en metro moet binnenkort tot het verleden… Lees verder »

Houten brilmonturen blijken echte blikvangers

Het uitzoeken van een nieuw brilmontuur had voor Anko Gils onvermoede gevolgen. Nadat zijn opticien nee moest verkopen op de vraag of hij ook houten brillen verkocht, besloot Anko ze zelf te gaan maken. Waarom? ‘Gewoon omdat het kan.’ Lees verder »

Piet Hein Eek ontwerpt voor Ikea

Je zou kunnen stellen dat Piet Hein Eek van alle ‘Dutch designers’ de grootste exposure heeft. Zijn werk verschijnt namelijk in de IKEA catalogus, met een totale oplage van 211 miljoen exemplaren ’s werelds grootste periodieke publicatie, verspreid in 48 landen en 32 talen. Lees verder »

MAX designers helpt een handje in de haven

De moderne containerterminals zijn volledig geautomatiseerd. Al het handwerk lijkt uitgebannen. De sjorders vormen daarop een belangrijke uitzondering, omdat de gestapelde zeecontainers nog steeds handmatig vastgezet en ontkoppeld moeten worden. Zij gaan met lange stokken de schepen op om de… Lees verder »

Vinylplaten zijn helemaal terug

De langspeelplaat levert sinds enkele jaren weer een bijdrage aan de groei van de Nederlandse economie. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten laten de verkoopcijfers een significante groei zien. In Nederland staan bij een winkelketen als de MediaMarkt weer bakken vol vinylplaten alsof ze nooit… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »
 

Laatste nieuws Industrieel ontwerpen

Kitesurfing en motorsporttechniek inspireren tot licht geleidehondentuig

Kitesurfing en motorsporttechniek inspireren tot licht geleidehondentuig

NPK Design in Leiden heeft een beugel van koolstofvezel ontwikkeld voor een nieuw geleidehondentuig. De nieuwe beugel weegt minder dan de helft van de vorige metalen versie, wat het comfort voor hond en eigenaar…

De Flyer van Kitty Hawk

100% elektrisch vliegen dankzij Kitty Hawk

De Flyer is een volledig elektrisch ultralicht vliegtuig van startup Kitty Hawk, gefinancierd door Google-oprichter Larry Page. Kitty Hawk is genoemd naar de gelijknamige stad in North Carolina, waar de gebroeders Wright…

Ik zag twee beren...

Sneller boterhammen smeren

‘Wat heb jij d’r op?’ was een gevleugelde vraag in het Jiskefet-programma 'Debiteuren Crediteuren'. Het draaide allemaal om de inhoud van het broodtrommeltje dat dagelijks mee naar kantoor ging. Maar…

Sokken sterker dan staal

Sokken sterker dan staal

Is het een sok, of is het een schoen? Dit schoeisel van de startup Swiss Barefoot Company is in ieder geval ontworpen om de voeten van de drager te beschermen door ze in Dyneema te wikkelen - een stof die sterker is dan…

Backpacker 'powered by WakaWaka'

WakaWaka is failliet

WakaWaka, het Haarlemse bedrijf in solar producten, is failliet. Product Magazine had, zo blijkt nu, de ‘primeur’ van het laatste artikel over WakaWaka voor de bekendmaking van het faillissement.

Meer nieuws »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

p3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pilotfish

Producten die er toe doen

 

50 jaar NS design

Huisstijl met lange adem

 

Toetjes in 3D

Kortstondig genot blijvend vastgelegd

  

De evolutie van de e-bike

Elektrische fiets komt niet uit de lucht vallen

 

De volgende editie van Product verschijnt in september 2018. 

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)