EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Testen & Meten

RSS

Multifunctioneel instrument vermomd als tablethouder

23 november 2017 13:52

Neem een FPGA, koppel daar analoge in- en uitgangen aan en je kunt, met passende laag- en hoog-niveau code, zowat elk denkbaar type elektronisch meetinstrument realiseren. De truc wordt al langer toegepast, vaak om voordelige apparatuur met redelijke specificaties te creëren. Liquid Labs doet nu… Lees verder »

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

25 september 2017 16:15 Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd, gedistribueerd en flexibel data-acquisitie (DAQ… Lees verder »

Meten aan halve-brugschakelingen

31 augustus 2017 23:20 Tektronix heeft een application note uitgebracht over het accuraat meten van high-side gate-source spanningen met behulp… Lees verder »

Impedantiemetingen aan batterijcellen

Op het gebied van elektrochemische-impedantiespectroscopie (EIS) is men al jarenlang actief, maar het is pas recent dat EIS populair is geworden voor zowel onderzoek en ontwikkeling alsook voor diverse preventieve onderhoudsgebieden. EIS combineert het vakgebied chemie met de elektrotechniek. De… Lees verder »

Steeds meer video in data-acquisitie

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door HBM, Duits fabrikant van weeg- en meettechnologie, blijkt dat het gebruik van video voor data-acquisitie snel toeneemt. Video wordt vooral gebruikt om beelden van testsituaties op te nemen (waardoor afwijkingen beter kunnen worden verklaard), voor… Lees verder »

Tektronix Experience Center voor klanten, studenten en onderzoekers

Zelf experimenteren met een functiegenerator? Of eerst die oscilloscoop uitproberen voordat je een beslissing neemt overde aanschaf? Binnenkort is het allemaal mogelijk bij CN Rood in Zoetermeer. Het bedrijf opent half juni een Tektronix Experience Center (TEC). Daar staan dan oscilloscopen,… Lees verder »

Debuggen van IoT-modules

Het Internet of Things (IoT) neemt een steeds belangrijkere rol in bij innovaties in de elektronicasector. Intelligente IoT-modules communiceren tussen industriële installaties, machines, Hi-Fi apparaten en tussen huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons. Ze combineren verschillende… Lees verder »

Testsysteem voor 76 ... 81 GHz automotive radar

National Instruments demonstreerde kortgeleden op de European Microwave Week een testsysteem voor Advanced Driver Assistance Systems (Adas) - ofwel zelfrijdende auto's. Het systeem is bedoeld voor korte- en lange-afstandsradar in het frequentiegebied van 76 tot 81 GHz. Het is gebaseerd op de… Lees verder »

Instapmodel oscilloscoop kan draadloos clusteren via Wifi

Zowel het concept en functionaliteit als de prijsstelling is verwant aan Tektronix' oudere TDS2000-families maar ten opzichte daarvan moet de TBS2000-serie die het bedrijf onlangs op de markt heeft gebracht, zich onderscheiden met modernere specs en aanvullende voorzieningen. Zo is een groter… Lees verder »

Het testen van de Power Supply Rejection Ratio

Dit artikel beschrijft een testmethode voor de analyse van de PSRR, de Power Supply Rejection Ratio, van spanningsregelaars. Als voorbeeld is een LM317HVT gelijkspanningsregelaar gekozen, omdat deze gemakkelijk is te verkrijgen en het PSRR-gedrag goed is gedocumenteerd Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »