EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Testen & Meten

RSS

Magnetische detectie voor high-tech auto’s

27 juni 2019 09:31

In elektrische auto’s en conventionele auto’s met elektrische systemen wordt het meten van stroom op verschillende plekken steeds belangrijker, evenals het nauwkeurig detecteren van de positie van de vele bewegende delen die essentieel zijn voor de veilige werking van het voertuig. Magneet- en… Lees verder »

QuTech ontwikkelt testapparatuur om het gedrag van elektronen te volgen

29 november 2018 12:46 Kwantumtechnologie kan zorgen voor een grote vooruitgang in het rekenvermogen van computers. Eerst zal echter… Lees verder »

Toepassen van de Boundary scan-standaard, oftewel de JTAG interface

27 september 2018 13:17 Prototypes, nulseries en productieseries testen zonder firmware en zonder probes of met weinig probes, een utopie?… Lees verder »

Multifunctioneel instrument vermomd als tablethouder

Neem een FPGA, koppel daar analoge in- en uitgangen aan en je kunt, met passende laag- en hoog-niveau code, zowat elk denkbaar type elektronisch meetinstrument realiseren. De truc wordt al langer toegepast, vaak om voordelige apparatuur met redelijke specificaties te creëren. Liquid Labs doet nu… Lees verder »

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd, gedistribueerd en flexibel data-acquisitie (DAQ) systeem te creëren. Het is bedoeld als vervanging van de oudere NEFF-apparatuur in een van Nasa's grootste klimaatkamers. Het data-acquisitiesysteem kan meer dan 500… Lees verder »

Meten aan halve-brugschakelingen

Tektronix heeft een application note uitgebracht over het accuraat meten van high-side gate-source spanningen met behulp van het IsoVu-meetsysteem. De beschreven metingen worden weergegeven voor een halve-brugschakeling met eGaN-FET's in zowel de high-side als de low-side schakelaars. Hoewel de… Lees verder »

Impedantiemetingen aan batterijcellen

Op het gebied van elektrochemische-impedantiespectroscopie (EIS) is men al jarenlang actief, maar het is pas recent dat EIS populair is geworden voor zowel onderzoek en ontwikkeling alsook voor diverse preventieve onderhoudsgebieden. EIS combineert het vakgebied chemie met de elektrotechniek. De… Lees verder »

Steeds meer video in data-acquisitie

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door HBM, Duits fabrikant van weeg- en meettechnologie, blijkt dat het gebruik van video voor data-acquisitie snel toeneemt. Video wordt vooral gebruikt om beelden van testsituaties op te nemen (waardoor afwijkingen beter kunnen worden verklaard), voor… Lees verder »

Tektronix Experience Center voor klanten, studenten en onderzoekers

Zelf experimenteren met een functiegenerator? Of eerst die oscilloscoop uitproberen voordat je een beslissing neemt overde aanschaf? Binnenkort is het allemaal mogelijk bij CN Rood in Zoetermeer. Het bedrijf opent half juni een Tektronix Experience Center (TEC). Daar staan dan oscilloscopen,… Lees verder »

Debuggen van IoT-modules

Het Internet of Things (IoT) neemt een steeds belangrijkere rol in bij innovaties in de elektronicasector. Intelligente IoT-modules communiceren tussen industriële installaties, machines, Hi-Fi apparaten en tussen huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons. Ze combineren verschillende… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »