EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Testen & Meten

RSS

Power analyzer helpt dronebouwer met sneller testen motorsysteem

19 september 2019 13:52

De Yokogawa WT1800E power analyzer wordt door Atmos UAV toegepast om het bereik, het rendement en de veiligheid te optimaliseren van Marlyn, de eerste drone ter wereld die verticaal opstijgen en landen (‘vertical take off and landing’; VTOL) en rechtuit vliegen combineert in een volledig… Lees verder »

Meetsysteem van Althen Sensors & Controls levert data voor onderhoudsplan Noordersluis IJmuiden

09 september 2019 15:13 In 2029 bereikt de Noordersluis tussen IJmuiden en Amsterdam het einde van zijn technische levensduur. Daarnaast is de… Lees verder »

Magnetische detectie voor high-tech auto’s

27 juni 2019 09:31 In elektrische auto’s en conventionele auto’s met elektrische systemen wordt het meten van stroom op verschillende… Lees verder »

QuTech ontwikkelt testapparatuur om het gedrag van elektronen te volgen

Kwantumtechnologie kan zorgen voor een grote vooruitgang in het rekenvermogen van computers. Eerst zal echter kwantuminternet in de praktijk worden gebracht, om op een veilige manier gevoelige informatie te versleutelen en te delen. Om dit mogelijk te maken moeten qubits worden gecreëerd en… Lees verder »

Toepassen van de Boundary scan-standaard, oftewel de JTAG interface

Prototypes, nulseries en productieseries testen zonder firmware en zonder probes of met weinig probes, een utopie? Gelukkig niet, het is namelijk mogelijk vooraf digitale netten en veel analoge signalen te testen via een JTAG keten. Het helpt zelfs bij de ontwikkeling van telescopen zodat we sneller… Lees verder »

Multifunctioneel instrument vermomd als tablethouder

Neem een FPGA, koppel daar analoge in- en uitgangen aan en je kunt, met passende laag- en hoog-niveau code, zowat elk denkbaar type elektronisch meetinstrument realiseren. De truc wordt al langer toegepast, vaak om voordelige apparatuur met redelijke specificaties te creëren. Liquid Labs doet nu… Lees verder »

Nasa kiest NI SC Express voor nauwkeurigheid en flexibiliteit in nieuw data-acquisitiesysteem

Nasa maakt gebruik van NI SC Express en PXI-hardware om een geavanceerd, gedistribueerd en flexibel data-acquisitie (DAQ) systeem te creëren. Het is bedoeld als vervanging van de oudere NEFF-apparatuur in een van Nasa's grootste klimaatkamers. Het data-acquisitiesysteem kan meer dan 500… Lees verder »

Meten aan halve-brugschakelingen

Tektronix heeft een application note uitgebracht over het accuraat meten van high-side gate-source spanningen met behulp van het IsoVu-meetsysteem. De beschreven metingen worden weergegeven voor een halve-brugschakeling met eGaN-FET's in zowel de high-side als de low-side schakelaars. Hoewel de… Lees verder »

Impedantiemetingen aan batterijcellen

Op het gebied van elektrochemische-impedantiespectroscopie (EIS) is men al jarenlang actief, maar het is pas recent dat EIS populair is geworden voor zowel onderzoek en ontwikkeling alsook voor diverse preventieve onderhoudsgebieden. EIS combineert het vakgebied chemie met de elektrotechniek. De… Lees verder »

Steeds meer video in data-acquisitie

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door HBM, Duits fabrikant van weeg- en meettechnologie, blijkt dat het gebruik van video voor data-acquisitie snel toeneemt. Video wordt vooral gebruikt om beelden van testsituaties op te nemen (waardoor afwijkingen beter kunnen worden verklaard), voor… Lees verder »

Pagina: 1 2 Volgende »