EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Is een SIL- of PL -bepaling vereist voor een spanningsindicatiesysteem?

Is het nodig om een veiligheidsanalyse te doen op een spanningsindicatiesysteem? Lees verder »

Wel of geen volledige afschakeling hydraulische aandrijving bij besturing bruggen?

Wij verschillen van mening met onze opdrachtgever over het wel of niet volledig afschakelen van hydraulische aandrijving bij het besturen van bruggen in verband met de veiligheid. Wat is uw advies? Lees verder »

Uitbreiding kaasmachine: wel of niet opnieuw CE-markeren?

Een klant wil de door ons in 2003 geleverde kaasmachine uitbreiden met een extra kolom. Is deze uitbreiding op te vatten als een niet-ingrijpende wijziging of is het hiermee een nieuwe machine geworden die opnieuw het CE-markeringstraject moet doorlopen? Lees verder »

Welke eisen gelden voor niet-voltooide machines?

Welke testen zijn verplicht voor niet-voltooide machines en wie is verantwoordelijk? Lees verder »

Moet een beweegbare brug bij particulier woonhuis ook voldoen aan CE-markeringeisen?

Wie is er verantwoordelijk voor de risico-inventarisatie van een particuliere brug met betrekking tot de veiligheid/CE-markering? Hoe moeten we omgaan met dit soort situaties? Lees verder »

Is onze portaalsnijmachine veilig of niet?

Wij ontwerpen een portaalsnijmachine en voor de beveiliging van de snijbrug willen we een SS1 Stop (PLe niveau) gebruiken en nu vertelt de leverancier ons dat dit niet veilig is en we een STO (Safe Torque Off) moeten toepassen. Wat raadt u ons aan? Lees verder »

Aan welke eisen moeten afsluiters voldoen?

Moet ik een afsluiter met pneumatische, elektrische of hydraulische aandrijving als een voltooide machine beschouwen of niet? Welke eisen moet ik stellen aan de integrator (degene die het geheel in elkaar zet)? Lees verder »

O2 sensor geschikt voor lage temperatuur met safety kwalificatie niet te vinden. Wat nu?

Wij hebben een O2 sensor nodig die geschikt is voor gebruik bij zeer lage temperatuur en die moet voldoen aan EN-ISO 13849 PLd of EN 62061 SIL 2. Deze is echter niet te vinden. Wat nu? Lees verder »

Is onze alligatorschaar wel veilig genoeg?

Is de mechanische besturing van onze alligatorschaar wel veilig genoeg? De mechanische besturing bestaat uit een voetpedaal waaraan een bowdenkabel is gekoppeld, welke via een schakelmechanisme aan een hydraulische klep is gekoppeld. Lees verder »

Verlies vinger: bewuste roekeloosheid of schuld werkgever?

Een werknemer klimt na werktijd over het hek van het bedrijfsterrein en verliest daarbij zijn vinger. Ging het hier om bewuste roekeloosheid of schoot de zorgplicht van de werkgever te kort? Lees verder »

Pagina: « Vorige 5 6 7 8 9 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>