EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Is het vervangen van de besturing van een machine een substantiële wijziging?

Moeten wij na het vervangen van de besturing van een machine door een nieuwe besturing, de machine opnieuw CE-markeren? Lees verder »

Valt een elektronenmicroscoop onder de Machinerichtlijn?

Aangezien we steeds meer bewegende delen in onze systemen toepassen vragen we ons af of we aan de Machinerichtlijn moeten gaan voldoen. Welke normen moeten we vermelden op onze EG-Verklaring van Overeenstemming? Lees verder »

Hoe moeten vaste afschermingen bevestigd zijn?

Is het toegestaan dat beschermkappen niet voorzien zijn van sensoren, maar alleen kunnen worden geopend of verwijderd met een speciale (werk)sleutel of gereedschap? Lees verder »

Hoe moet je complexe industriële installaties CE-markeren?

Mag je complexe industriële installaties in delen CE-markeren? Waar ligt de fysieke scheiding tussen de op papier 'uitgeklapte' proceslijn en de aansluitende productie(lijn) met bewegende delen m.b.t. CE-markering van complexe installaties. Lees verder »

In hoeverre geldt de CE-markering in niet-EU-landen?

Als wij installaties die gebouwd worden in Europa willen exporteren naar bijvoorbeeld Dubai, China, of Amerika aan welke regelgeving moeten ze dan voldoen? Lees verder »

Welk type lichtscherm moet ik gebruiken?

Wij bouwen een installatie PLd volgens EN 13849-1. Kan ik type 2 lichtschermen gebruiken? Lees verder »

Hoe zet je Lock-out/Tag-out in bij hydrauliek?

Hoe zet je Lock-out/Tag-out in bij hydrauliek? Stel je hebt een beladen installatie met 20.000 kg en deze kan niet verplaatst worden voor een storing. Lees verder »

Welke eisen gelden voor het veilig afschermen van een transportband?

Het eerste gedeelte van een transportbaan is afgeschermd met gaasroosters maar de haaks erop staande kunststof kettingbaan is dat niet. Is dit acceptabel? Lees verder »

Is een deur met een hangslot een vaste afscherming volgens de Machinerichtlijn?

Op diverse plaatsen rondom een machine worden in een bordesleuning poortjes gemaakt om de toegang tot een deel van de machine mogelijk te maken. Het gaat om toegang voor bijvoorbeeld onderhoud. Is hier sprake van een toegangsmiddel of een afscherming? Deze poortjes zijn zelfsluitend en voorzien van… Lees verder »

Moet een testopstelling ook voldoen aan de Machinerichtlijn?

Is er een volledige afscherming nodig bij een testopstelling waarbij een kneuzing of snee het ergste letsel is dat kan optreden? Lees verder »

Pagina: « Vorige 4 5 6 7 8 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>