EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Moet een noodstopknop op een heftruck alle beweging verhinderen?

In ons bedrijf is een heftruck aanwezig met een noodstopknop die, wanneer ingedrukt, verhindert dat de mast wordt bediend maar die niet verhindert dat er met de heftruck kan worden gereden. Is dit conform de regelgeving? Lees verder »

Hoe overtuigen wij een fabrikant om aardlekschakelaar type A te gebruiken in plaats van type AC

Volgens de NEN 1010 mag aardlekschakelaar type AC niet meer gebruikt worden. Hoe sterk staan wij als we de fabrikant van generatoren er op willen wijzen dat de gebruikte aardlekschakelaars van het type A moeten zijn en niet van het type AC? Lees verder »

Moet een elektrische besturingskast CE-gemarkeerd worden?

Ik zou graag uitsluitsel willen hebben over de vraag of een elektrische besturingskast voor een machine nu wel of niet CE-gemarkeerd moet zijn? Lees verder »

Wanneer valt een procesinstallatie onder de Machinerichtlijn?

Wanneer en om wat voor redenen valt een procesinstallatie (bijvoorbeeld bestaande uit tanks (al dan niet met roerwerken), pompen, afsluiters en leidingwerk, met een gemeenschappelijke besturing) onder de Machinerichtlijn? Lees verder »

Wat te doen als een klant bepaalde beveiligingen niet wil hebben op zijn aan te schaffen machine?

Hoe ga je te werk wanneer een klant bepaalde beveiligingen die de fabrikant als onderdeel van zijn ontwerp heeft, niet wil hebben. Mag een fabrikant zo'n machine/samenstel überhaupt op de markt brengen en zo ja, wat voor clausule/aanbeveling/uitsluiting zou je dan op kunnen nemen in de… Lees verder »

Wat zijn onze verplichtingen als onderaannemer ten aanzien van de CE-markering?

Wij voeren in opdracht van een klant aanpassingen uit aan productielijnen: wat zijn onze verplichtingen met betrekking tot de CE-markering? Lees verder »

Aanvullende eisen op de Machinerichtlijn: wat te doen als een klant hierom vraagt?

Sommige buitenlandse klanten stellen aanvullende eisen met betrekking tot machineveiligheid. Dit kost veel tijd en geld. Hoe moet je hiermee omgaan? Lees verder »

Vallen onze magazijnstellingen onder de Richtlijn Bouwproducten of de Machinerichtlijn?

Zijn onze magazijnstellingen - die aan het gebouw vastzitten - bouwproducten of is het een onderdeel van een machine? Lees verder »

Is het vervangen van de besturing van een machine een substantiële wijziging?

Moeten wij na het vervangen van de besturing van een machine door een nieuwe besturing, de machine opnieuw CE-markeren? Lees verder »

Valt een elektronenmicroscoop onder de Machinerichtlijn?

Aangezien we steeds meer bewegende delen in onze systemen toepassen vragen we ons af of we aan de Machinerichtlijn moeten gaan voldoen. Welke normen moeten we vermelden op onze EG-Verklaring van Overeenstemming? Lees verder »

Pagina: « Vorige 3 4 5 6 7 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>