EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Safety Event 2018-III: aansprakelijkheid van ontwerpers en machineafschermingen

Het Safety Event is op weg naar het tweede lustrum. Een heugelijk feit. Maar machineveiligheid in al haar facetten is en blijft een serieuze aangelegenheid. Het thema van de negende editie die komende 8 mei in het Evoluon in Eindhoven wordt gehouden is niet voor niks ‘van risicoanalyse tot… Lees verder »

Safety Event 2018-II: CE markering en juridisch management

Het Safety Event is op weg naar het tweede lustrum. Een heugelijk feit. Maar machineveiligheid in al haar facetten is en blijft een serieuze aangelegenheid. Het thema van de negende editie die komende 8 mei in het Evoluon in Eindhoven wordt gehouden is niet voor niks ‘van risicoanalyse tot… Lees verder »

Safety Event 2018-I: Van risicoanalyse tot aansprakelijkheid

Het Safety Event is op weg naar het tweede lustrum. Een heugelijk feit. Maar machineveilig- heid in al haar facetten is en blijft een serieuze aangelegenheid. Lees verder »

Wat te doen als een brug niet meer voldoet aan de geldende richtlijnen en normen?

Als een brug niet meer voldoet aan de geldende richtlijnen en normen zou je dan de gehele constructie moeten vervangen? Gezien het aantal bruggen waar dit wellicht voor geldt gaat dat heel veel tijd en geld kosten. Wat is hierin de juiste aanpak? Lees verder »

IT maakt het industriële domein kwetsbaar

De exponentieel toenemende rekenkracht van computerprocessoren maakt het aantrekkelijk om steeds meer functies in de productieomgeving snel en effectief te digitaliseren. Operationele technologie (OT) gaat steeds meer lijken op informatietechnologie (IT). In die context moeten productiemanagers zich… Lees verder »

Unieke vingerafdruk beschermt IoT apparaten

Nu steeds meer elektronische apparatuur via een internetverbinding communiceert, is het tijd dat er kritisch gekeken wordt naar de beveiliging hiervan. Intrinsic ID heeft een beveiligingsmethode ontwikkeld die gebaseerd is op unieke eigenschappen van een standaard elektronica component. Door een… Lees verder »

Waar moet een automatisch aangedreven afscherming op een verpakkingsmachine aan voldoen?

Is men vrij in het kiezen van de snelheid en massa (impact) van de beweegbare afscherming op een verpakkingsmachine? Lees verder »

DNA op een chip

Met de opkomst van het IoT is software-security niet altijd toereikend meer. Maxim Integrated heeft een authenticator ontwikkeld waardoor engineers al in de ontwikkelfase hun devices op basis van hardware kunnen beveiligen om zo cyber criminelen weer net een stapje voor te zijn. Lees verder »

Vallen samengebouwde voertuigen geheel onder de CE-markering?

Valt een samengebouwd voertuig met ook delen die niet onder de Machinerichtlijn of andere EU-richtlijnen vallen in zijn geheel onder de CE-markering? Lees verder »

Wat is de houdbaarheidsdatum van de besturing van een machine?

Er zijn de laatste jaren heel wat ontwikkelingen geweest op het gebied van wet- en regelgeving en normen met betrekking tot machineveiligheid voor nieuwe machines. Maar hoe zit het nu met de bestaande en reeds in gebruik zijnde machines? Welke verplichtingen heeft u als gebruiker van een machine en… Lees verder »

Pagina: « Vorige 2 3 4 5 6 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>