EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Waar moet een automatisch aangedreven afscherming op een verpakkingsmachine aan voldoen?

Is men vrij in het kiezen van de snelheid en massa (impact) van de beweegbare afscherming op een verpakkingsmachine? Lees verder »

DNA op een chip

Met de opkomst van het IoT is software-security niet altijd toereikend meer. Maxim Integrated heeft een authenticator ontwikkeld waardoor engineers al in de ontwikkelfase hun devices op basis van hardware kunnen beveiligen om zo cyber criminelen weer net een stapje voor te zijn. Lees verder »

Vallen samengebouwde voertuigen geheel onder de CE-markering?

Valt een samengebouwd voertuig met ook delen die niet onder de Machinerichtlijn of andere EU-richtlijnen vallen in zijn geheel onder de CE-markering? Lees verder »

Wat is de houdbaarheidsdatum van de besturing van een machine?

Er zijn de laatste jaren heel wat ontwikkelingen geweest op het gebied van wet- en regelgeving en normen met betrekking tot machineveiligheid voor nieuwe machines. Maar hoe zit het nu met de bestaande en reeds in gebruik zijnde machines? Welke verplichtingen heeft u als gebruiker van een machine en… Lees verder »

Moet een noodstopknop op een heftruck alle beweging verhinderen?

In ons bedrijf is een heftruck aanwezig met een noodstopknop die, wanneer ingedrukt, verhindert dat de mast wordt bediend maar die niet verhindert dat er met de heftruck kan worden gereden. Is dit conform de regelgeving? Lees verder »

Hoe overtuigen wij een fabrikant om aardlekschakelaar type A te gebruiken in plaats van type AC

Volgens de NEN 1010 mag aardlekschakelaar type AC niet meer gebruikt worden. Hoe sterk staan wij als we de fabrikant van generatoren er op willen wijzen dat de gebruikte aardlekschakelaars van het type A moeten zijn en niet van het type AC? Lees verder »

Moet een elektrische besturingskast CE-gemarkeerd worden?

Ik zou graag uitsluitsel willen hebben over de vraag of een elektrische besturingskast voor een machine nu wel of niet CE-gemarkeerd moet zijn? Lees verder »

Wanneer valt een procesinstallatie onder de Machinerichtlijn?

Wanneer en om wat voor redenen valt een procesinstallatie (bijvoorbeeld bestaande uit tanks (al dan niet met roerwerken), pompen, afsluiters en leidingwerk, met een gemeenschappelijke besturing) onder de Machinerichtlijn? Lees verder »

Wat te doen als een klant bepaalde beveiligingen niet wil hebben op zijn aan te schaffen machine?

Hoe ga je te werk wanneer een klant bepaalde beveiligingen die de fabrikant als onderdeel van zijn ontwerp heeft, niet wil hebben. Mag een fabrikant zo'n machine/samenstel überhaupt op de markt brengen en zo ja, wat voor clausule/aanbeveling/uitsluiting zou je dan op kunnen nemen in de… Lees verder »

Wat zijn onze verplichtingen als onderaannemer ten aanzien van de CE-markering?

Wij voeren in opdracht van een klant aanpassingen uit aan productielijnen: wat zijn onze verplichtingen met betrekking tot de CE-markering? Lees verder »

Pagina: « Vorige 2 3 4 5 6 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>