EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Integreren handlingrobot en machine, welke eisen zijn er voor de CE-markering?

Wat moeten wij als producent van een elektronenmicroscoop met een geïntegreerde robot doen om een CE-verklaring voor het geheel uit te geven? Lees verder »

Moet de resetknop van een machine een losse aparte knop zijn?

Mag de resetknop van een machine op de HMI of moet dit altijd een losse separate knop zijn? Lees verder »

Wat zijn de vereisten bij draadloze bediening van industriële machines?

In hoeverre mag je industriële machines bedienen vanaf een laptop, tablet of mobiele telefoon. Welke eisen van de Machinerichtlijn zijn van toepassing? Lees verder »

Hackers interface-heaven - misbruik van USB

USB is populair zoals voor de geheugen-stick, toetsenbord, muis en voor het opladen van je mobiele telefoon. Dat biedt hackers een ideale toegang tot je computer voor het verspreiden van malware en om jouw data te stelen. Heb je er ooit bij stilgestaan dat iemand malware kan installeren terwijl je… Lees verder »

Waar moeten we moeten op letten bij het ontwerp van elektronisch aangestuurde tilhulpen?

Als producent en ontwerper van grotendeels handbediende tilhulpen willen wij elektronisch aangestuurde tilhulpen gaan ontwerpen en produceren. Waar moeten wij bij het ontwerp rekening mee houden? Lees verder »

Vervanging hydraulische persbesturing: waaraan te voldoen?

Een klant van ons wil dat wij de hydraulische besturing vervangen van een pers die waarschijnlijk na 1995 is gebouwd. Waaraan moeten we voldoen? Lees verder »

Moet er een IIB-verklaring bij een besturing/schakelkast geleverd worden?

Kunnen wij een II-B verklaring eisen van een onderaannemer die een besturing /schakelkast voor een machine levert? Lees verder »

Bepalen SIL-level voor over-een-netwerk-gerouteerde noodstop

Ik zou graag willen weten hoe het SIL-level voor een over-een-netwerk-gerouteerde noodstop bepaald kan worden. Lees verder »

Ontwerp voldoet niet aan Machinerichtlijn; wat zijn de financiële consequenties voor ontwerper bij dodelijk ongeluk?

Wat kunnen de (financiële) consequenties zijn voor de ontwerper van de machine als een dodelijk ongeluk of ernstig letsel te wijten is aan een non-conformiteit met de machinerichtlijn in het ontwerp? Heeft u hier een voorbeeldcasus van? Lees verder »

Wie is verantwoordelijk voor het aanbrengen van een aanrijdbeveiliging voor bordessen?

Als je fabrikant bent van bordessen ben je dan verplicht een aanrijdbeveiliging aan te brengen op je geleverde bordessen of moet de klant die de bordessen koopt dat zelf doen? Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>