EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Brexit, CE- vs. UKCA-markering

17 december 2020 15:12

Het afgelopen jaar is steeds meer duidelijk over hoe het Verenigd Koninkrijk na de Brexit om wil gaan met het in de handel brengen van producten waar nu CE-markering van toepassing is. Het VK heeft een eigen variant op de CE-markering in het leven geroepen. Deze wordt (zoals het er nu naar uitziet)… Lees verder »

Moet een brandblusinstallatie voor een machine CE-gemarkeerd worden?

13 december 2020 16:12 Ons bedrijf staat op het punt om een brandblusinstallatie van een toeleverancier aan te schaffen. De installatie wordt… Lees verder »

Wie is verantwoordelijk als door het uitschakelen van de veiligheidsbesturing een ongeluk gebeurt?

16 november 2020 13:40 Als veiligheidsbesturingen en -systemen uitgeschakeld worden, wie is er dan verantwoordelijk als het misgaat? Lees verder »

Micromotoren: vanuit de ruimte naar de werkvloer

45 procent van alle beroepsziekten in Europa en Noord-Amerika bestaan uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zo’n 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures aan het bewegingsapparaat te voorkomen, wordt onder… Lees verder »

Mag je meerdere schakelaars die met elkaar in serie geschakeld zijn aansluiten op een PLC?

Wij schakelen meerdere schakelaars in serie met elkaar en sluiten deze aan op een PLC. We hebben gehoord dat dit niet meer mag. Klopt dit? Lees verder »

Wijziging aan bestaande autolaadkraan uit 1980; wat zijn de verplichtingen als het gaat om de CE-markering?

Wij willen een defecte (niet meer verkrijgbare) extensiecilinder op een bestaande autolaadkraan (bouwjaar 1980) vervangen door een ander type telescoopcilinder. Valt de autolaadkraan op een trailer voor goederentransport onder Bijlage IV van de Machinerichtlijn en is dan een Notified Body… Lees verder »

Hoe ga je om met een aanpassing aan een eerder geleverde machine?

De besturing van een machine met een uitbreiding wordt aangepast. Wie is verantwoordelijk waarvoor en wat moet er in de Inbouwverklaring? Lees verder »

Vervanging standaard PLC en veiligheidsrelais door veiligheids-PLC: moet je opnieuw CE-markeren?

Een installatie is uitgerust met een standaard PLC en een veiligheidsrelais voor het vervullen van de veiligheidsfuncties. Als deze combinatie wordt vervangen door een veiligheids-PLC, moet dat dan worden beschouwd als een 'substantiële wijziging' en moet je dan opnieuw CE-markeren? Is… Lees verder »

Wie is fabrikant bij grote projecten en dus verantwoordelijk voor de CE-markering?

Wie dient in grote (bouw)projecten waarbij meerder partijen samenwerken de CE-markering (vermoeden van overeenstemming) af te geven? Lees verder »

Is een waarschuwingssticker een voldoende risicoreducerende maatregel?

Als je een PL gaat bepalen mag je dan een waarschuwing op de machine als mogelijke gevaarafwending beschouwen? Bijvoorbeeld bij een draaiend mes. Je kunt niet waarnemen of dit ronddraait. Als je hier een waarschuwing bij plaatst voor snijgevaar, mag je dit dan als een mogelijke gevaarafwending zien? Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>