EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Welke taal is verplicht voor de gebruiksaanwijzing van een machine?

12 april 2021 15:53

Moeten we als Nederlandse machinefabrikant de gebruiksaanwijzing leveren in alle talen van de gebruikers? En wie is verantwoordelijk voor wat er in de vertaalde gebruiksaanwijzing staat? Lees verder »

Als kleding kan 'praten'

18 maart 2021 15:21 Sensoren worden tegenwoordig volop ingezet voor onder andere Smart Maintenance en in Smart Factories. Maar wie kent… Lees verder »

Valt een koelcel onder de Machinerichtlijn?

14 maart 2021 12:53 Wij maken koelcellen. Deze koelcellen omvatten de koelmachine en de koelruimte zelf. Valt een koelcel van dergelijke… Lees verder »

Moet je opnieuw CE-markeren na vervangen van mechanische aandrijving door een hydraulische in persinstallatie?

Moet de hydraulische aandrijving zelf een CE-markering krijgen of valt deze onder de CE-markering van de persinstallatie? Lees verder »

Mag je ad hoc wijzigingen in veiligheidsgerelateerde software aanbrengen?

Vaak krijg ik vanwege planningsdruk het verzoek om ad hoc wijzigingen in de veiligheidsgerelateerde software aan te brengen. Mag dat zomaar en welke verantwoordelijkheid heb ik hierin als inbedrijfsteller? Lees verder »

Brexit, CE- vs. UKCA-markering

Het afgelopen jaar is steeds meer duidelijk over hoe het Verenigd Koninkrijk na de Brexit om wil gaan met het in de handel brengen van producten waar nu CE-markering van toepassing is. Het VK heeft een eigen variant op de CE-markering in het leven geroepen. Deze wordt (zoals het er nu naar uitziet)… Lees verder »

Moet een brandblusinstallatie voor een machine CE-gemarkeerd worden?

Ons bedrijf staat op het punt om een brandblusinstallatie van een toeleverancier aan te schaffen. De installatie wordt door de toeleverancier ingebouwd in een automatische parkeermachine voor auto´s in een appartementengebouw. Lees verder »

Wie is verantwoordelijk als door het uitschakelen van de veiligheidsbesturing een ongeluk gebeurt?

Als veiligheidsbesturingen en -systemen uitgeschakeld worden, wie is er dan verantwoordelijk als het misgaat? Lees verder »

Micromotoren: vanuit de ruimte naar de werkvloer

45 procent van alle beroepsziekten in Europa en Noord-Amerika bestaan uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zo’n 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures aan het bewegingsapparaat te voorkomen, wordt onder… Lees verder »

Mag je meerdere schakelaars die met elkaar in serie geschakeld zijn aansluiten op een PLC?

Wij schakelen meerdere schakelaars in serie met elkaar en sluiten deze aan op een PLC. We hebben gehoord dat dit niet meer mag. Klopt dit? Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>