EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Vervanging standaard PLC en veiligheidsrelais door veiligheids-PLC: moet je opnieuw CE-markeren?

15 juni 2020 16:49

Een installatie is uitgerust met een standaard PLC en een veiligheidsrelais voor het vervullen van de veiligheidsfuncties. Als deze combinatie wordt vervangen door een veiligheids-PLC, moet dat dan worden beschouwd als een 'substantiële wijziging' en moet je dan opnieuw CE-markeren? Is… Lees verder »

Wie is fabrikant bij grote projecten en dus verantwoordelijk voor de CE-markering?

13 mei 2020 14:05 Wie dient in grote (bouw)projecten waarbij meerder partijen samenwerken de CE-markering (vermoeden van overeenstemming)… Lees verder »

Is een waarschuwingssticker een voldoende risicoreducerende maatregel?

15 maart 2020 12:59 Als je een PL gaat bepalen mag je dan een waarschuwing op de machine als mogelijke gevaarafwending beschouwen?… Lees verder »

Aan welke norm moet een niet-permanent steigerplatform voldoen?

Wij willen een tijdelijk steigerplatform laten bouwen om onderhoud te kunnen doen aan onze elektronenmicroscopen. Welke norm is van toepassing? Lees verder »

Mag je machines verkopen zonder beveiligingen?

Onze sales-afdeling wil onze machine gaan verkopen in een basisuitvoering waarbij enkele beveiligingen en afschermkappen e.d. niet meer standaard aanwezig zijn en optioneel door klanten is te bestellen. Dit omdat veel klanten deze beveiligingen liever niet willen hebben. Mag dat? Lees verder »

Wat zijn de veiligheidseisen voor knippers en skinners voor de voedselindustrie?

Waarom vallen knippers en skinners voor de voedselindustrie niet onder bijlage IV van de Machinerichtlijn? Het zijn toch levensgevaarlijke machines? Wat zijn de veiligheidseisen voor dit soort machines? Lees verder »

Verwarmingsplaat tot 400°C onder vacuüm en bij lage druk: wat is van belang bij de risicoanalyse?

Welke punten moet een risicoanalyse bij de volgende situatie bevatten: een 230 VAC spanning wordt gebruikt om een verwarmingsplaat tot een temperatuur van 400°C te verwarmen (PID-regeling). Lees verder »

Remklep in hydraulisch hefbordes faalt: wie is verantwoordelijk voor letsel bij ongeluk?

Wie is er verantwoordelijk bij falen van een remklep in een hydraulisch hefbordes? Dat wil zeggen: wie is er verantwoordelijk bij gevolgschade van letsel dat bij een val met hoge snelheid kan optreden? Lees verder »

Wat doe je als je twijfels hebt over de validiteit van de CE-markering op een machine?

Onlangs hebben wij een nieuwe machine met CE-markering aangeschaft, maar we twijfelen over de validiteit van de aangebrachte CE-markering. Wat zijn onze opties? Lees verder »

Plausibiliteitcontrole voorkomt manipulatie

Behalve het weer, niets zo veranderlijk als de mens. Een scala aan eigenschappen maakt ons tot wat wij zijn. Met goede en minder goede kanten. Neem onze creativiteit die gepaard aan analytisch vermogen de mensheid als geheel vooruit heeft geholpen. Maar we hebben ook een andere kant die ons zeker… Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>