EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Is een waarschuwingssticker een voldoende risicoreducerende maatregel?

15 maart 2020 12:59

Als je een PL gaat bepalen mag je dan een waarschuwing op de machine als mogelijke gevaarafwending beschouwen? Bijvoorbeeld bij een draaiend mes. Je kunt niet waarnemen of dit ronddraait. Als je hier een waarschuwing bij plaatst voor snijgevaar, mag je dit dan als een mogelijke gevaarafwending zien? Lees verder »

Aan welke norm moet een niet-permanent steigerplatform voldoen?

13 februari 2020 14:40 Wij willen een tijdelijk steigerplatform laten bouwen om onderhoud te kunnen doen aan onze elektronenmicroscopen. Welke… Lees verder »

Mag je machines verkopen zonder beveiligingen?

13 januari 2020 14:31 Onze sales-afdeling wil onze machine gaan verkopen in een basisuitvoering waarbij enkele beveiligingen en afschermkappen… Lees verder »

Wat zijn de veiligheidseisen voor knippers en skinners voor de voedselindustrie?

Waarom vallen knippers en skinners voor de voedselindustrie niet onder bijlage IV van de Machinerichtlijn? Het zijn toch levensgevaarlijke machines? Wat zijn de veiligheidseisen voor dit soort machines? Lees verder »

Verwarmingsplaat tot 400°C onder vacuüm en bij lage druk: wat is van belang bij de risicoanalyse?

Welke punten moet een risicoanalyse bij de volgende situatie bevatten: een 230 VAC spanning wordt gebruikt om een verwarmingsplaat tot een temperatuur van 400°C te verwarmen (PID-regeling). Lees verder »

Remklep in hydraulisch hefbordes faalt: wie is verantwoordelijk voor letsel bij ongeluk?

Wie is er verantwoordelijk bij falen van een remklep in een hydraulisch hefbordes? Dat wil zeggen: wie is er verantwoordelijk bij gevolgschade van letsel dat bij een val met hoge snelheid kan optreden? Lees verder »

Wat doe je als je twijfels hebt over de validiteit van de CE-markering op een machine?

Onlangs hebben wij een nieuwe machine met CE-markering aangeschaft, maar we twijfelen over de validiteit van de aangebrachte CE-markering. Wat zijn onze opties? Lees verder »

Plausibiliteitcontrole voorkomt manipulatie

Behalve het weer, niets zo veranderlijk als de mens. Een scala aan eigenschappen maakt ons tot wat wij zijn. Met goede en minder goede kanten. Neem onze creativiteit die gepaard aan analytisch vermogen de mensheid als geheel vooruit heeft geholpen. Maar we hebben ook een andere kant die ons zeker… Lees verder »

Waaraan moet je voldoen om het reinigen van een machine veilig te kunnen uitvoeren?

Moet de reinigingstand een separate functie zijn in een machine? Is bij de reinigingstand een timer wenselijk, dus een tijdfunctie voor een bepaalde tijd dat de machine draait? Lees verder »

Is opschroeven vermogen van frequentieregelaar van machine een substantiële wijziging?

Als je het vermogen van een frequentieregelaar van een machine opschroeft, is dit een substantiële wijziging en moet je dan de machine opnieuw CE-markeren? Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>