EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Wijziging aan bestaande autolaadkraan uit 1980; wat zijn de verplichtingen als het gaat om de CE-markering?

14 september 2020 09:42

Wij willen een defecte (niet meer verkrijgbare) extensiecilinder op een bestaande autolaadkraan (bouwjaar 1980) vervangen door een ander type telescoopcilinder. Valt de autolaadkraan op een trailer voor goederentransport onder Bijlage IV van de Machinerichtlijn en is dan een Notified Body… Lees verder »

Hoe ga je om met een aanpassing aan een eerder geleverde machine?

20 augustus 2020 00:00 De besturing van een machine met een uitbreiding wordt aangepast. Wie is verantwoordelijk waarvoor en wat moet er in de… Lees verder »

Vervanging standaard PLC en veiligheidsrelais door veiligheids-PLC: moet je opnieuw CE-markeren?

15 juni 2020 16:49 Een installatie is uitgerust met een standaard PLC en een veiligheidsrelais voor het vervullen van de… Lees verder »

Wie is fabrikant bij grote projecten en dus verantwoordelijk voor de CE-markering?

Wie dient in grote (bouw)projecten waarbij meerder partijen samenwerken de CE-markering (vermoeden van overeenstemming) af te geven? Lees verder »

Is een waarschuwingssticker een voldoende risicoreducerende maatregel?

Als je een PL gaat bepalen mag je dan een waarschuwing op de machine als mogelijke gevaarafwending beschouwen? Bijvoorbeeld bij een draaiend mes. Je kunt niet waarnemen of dit ronddraait. Als je hier een waarschuwing bij plaatst voor snijgevaar, mag je dit dan als een mogelijke gevaarafwending zien? Lees verder »

Aan welke norm moet een niet-permanent steigerplatform voldoen?

Wij willen een tijdelijk steigerplatform laten bouwen om onderhoud te kunnen doen aan onze elektronenmicroscopen. Welke norm is van toepassing? Lees verder »

Mag je machines verkopen zonder beveiligingen?

Onze sales-afdeling wil onze machine gaan verkopen in een basisuitvoering waarbij enkele beveiligingen en afschermkappen e.d. niet meer standaard aanwezig zijn en optioneel door klanten is te bestellen. Dit omdat veel klanten deze beveiligingen liever niet willen hebben. Mag dat? Lees verder »

Wat zijn de veiligheidseisen voor knippers en skinners voor de voedselindustrie?

Waarom vallen knippers en skinners voor de voedselindustrie niet onder bijlage IV van de Machinerichtlijn? Het zijn toch levensgevaarlijke machines? Wat zijn de veiligheidseisen voor dit soort machines? Lees verder »

Verwarmingsplaat tot 400°C onder vacuüm en bij lage druk: wat is van belang bij de risicoanalyse?

Welke punten moet een risicoanalyse bij de volgende situatie bevatten: een 230 VAC spanning wordt gebruikt om een verwarmingsplaat tot een temperatuur van 400°C te verwarmen (PID-regeling). Lees verder »

Remklep in hydraulisch hefbordes faalt: wie is verantwoordelijk voor letsel bij ongeluk?

Wie is er verantwoordelijk bij falen van een remklep in een hydraulisch hefbordes? Dat wil zeggen: wie is er verantwoordelijk bij gevolgschade van letsel dat bij een val met hoge snelheid kan optreden? Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>