EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Safety

RSS

Is ‘eerste inspectie’ van een nieuwe elektrische installatie verplicht?

11 augustus 2021 14:45

Een deelnemer van een training stelde onlangs de vraag of een ‘eerste inspectie’ van een nieuwgebouwde elektrische(E)-installatie volgens de Nederlandse NEN 1010 verplicht is? Moet dit door de leverancier (E-aannemer) of de opdrachtgever (eindgebruiker X) zelf gedaan worden? Lees verder »

Waar moeten de metaalbewerkingsmachines op onze school aan voldoen?

13 juni 2021 11:23 Wij hebben diverse metaalbewerkingsmachines zoals conventionele draaibanken, kolomboor-, frees- en slijpmachines in onze… Lees verder »

Vlamboogcalculaties passen prima bij veilig werken volgens NEN 3140

20 mei 2021 15:57 Volgens NEN 3140, de belangrijkste Nederlandse norm op het gebied van elektrische veiligheid, dient de werkgever “er… Lees verder »

Moet een prototype van een machine of systeem CE-gemarkeerd worden?

Is de CE-markering van toepassing op prototypes van machines die naar klanten worden gestuurd voor de eerste tests en dan weer worden teruggestuurd naar de fabrikant? Lees verder »

Welke taal is verplicht voor de gebruiksaanwijzing van een machine?

Moeten we als Nederlandse machinefabrikant de gebruiksaanwijzing leveren in alle talen van de gebruikers? En wie is verantwoordelijk voor wat er in de vertaalde gebruiksaanwijzing staat? Lees verder »

Als kleding kan 'praten'

Sensoren worden tegenwoordig volop ingezet voor onder andere Smart Maintenance en in Smart Factories. Maar wie kent Smart Clothing? Het bestaat echt: werkkleding gemaakt van een geavanceerde textielsoort en voorzien van onder meer ingeweven sensoren, die zowel persoonlijke als… Lees verder »

Valt een koelcel onder de Machinerichtlijn?

Wij maken koelcellen. Deze koelcellen omvatten de koelmachine en de koelruimte zelf. Valt een koelcel van dergelijke afmetingen onder de Machinerichtlijn? In welke wet staat dat een koelcel ten alle tijde van binnenuit moet kunnen worden geopend? Lees verder »

Moet je opnieuw CE-markeren na vervangen van mechanische aandrijving door een hydraulische in persinstallatie?

Moet de hydraulische aandrijving zelf een CE-markering krijgen of valt deze onder de CE-markering van de persinstallatie? Lees verder »

Mag je ad hoc wijzigingen in veiligheidsgerelateerde software aanbrengen?

Vaak krijg ik vanwege planningsdruk het verzoek om ad hoc wijzigingen in de veiligheidsgerelateerde software aan te brengen. Mag dat zomaar en welke verantwoordelijkheid heb ik hierin als inbedrijfsteller? Lees verder »

Brexit, CE- vs. UKCA-markering

Het afgelopen jaar is steeds meer duidelijk over hoe het Verenigd Koninkrijk na de Brexit om wil gaan met het in de handel brengen van producten waar nu CE-markering van toepassing is. Het VK heeft een eigen variant op de CE-markering in het leven geroepen. Deze wordt (zoals het er nu naar uitziet)… Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: Safety

safetyOp het gebied van de Europese regelgeving worden nog steeds veranderingen doorgevoerd, niet alleen om onduidelijkheden tussen richtlijnen onderling te verhelderen, maar ook om uitbreidingen te maken, bijvoorbeeld op het gebied van energiezuinigheid, chemicaliënbeheer, afvalstroombeheersing en dergelijke.

 

Whitepapers

whitepapersDownload hier whitepapers over het thema Safety:

 

Industrie 4.0 - safe & smart

Flexibele productie kan helpen om het gebruik van industriële installaties te optimaliseren.
Lees de whitepaper van Pilz
 

Veiligheidsnormen voor elektrotechniek uitgelegd

Hoe pas ik de NEN 3140 voor veilig werken met elektrische installaties toe in de praktijk? En hoe zorg ik dat gereedschap veilig is? Wat houdt CE-markering in? 

Vindt de antwoorden  in de whitepaper

 

Noodstopschakelaars

Emergency Stop Switches (0.49 MB)

 

Machineveiligheid

Concepts in networked machine safety

 

Safety Engineering

Approaches to Safety Engineering

 

Meer whitepapers>>