EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

De HMI - niet de besturing

De hedendaagse smartphone is het ultieme schoolvoorbeeld van uitgekiende elektronica met een optimaal werkende gebruikersinterface. Met minder nemen de miljoenen gebruikers wereldwijd geen genoegen. Net als gebruikers van smartphones stellen ook operators hoge eisen aan de gebruikersinterface van de… Lees verder »

Menselijke interactie met industriële robots - kan dat?

'Robot drukt man dood in Volkswagenfabriek' [1] luidde helaas het bericht afgelopen zomer in de kranten en in het nieuws. De technicus was bezig met het inregelen van de robotinstallatie en stond in de cel naast de robot. Er is iets mis gegaan waardoor de technicus tegen een plaat is… Lees verder »

Tien Magnums voor veiligheid op de zeebodem

Een boorplatform of -schip dat via een stijgleiding (‘riser') met een onderzeese boorput is verbonden moet die verbinding snel en veilig kunnen verbreken als de omstandigheden daar om vragen. Kan bijvoorbeeld bij slecht weer de stationaire positie boven de oliebron niet worden behouden,… Lees verder »

Technologie helpt machinebouwers een betere beschikbaarheid te bieden (video)

Het voortdurende streven naar steeds betere OEE (Overall Equipment Effiency)-scores is in de afgelopen jaren een primaire doelstelling voor eindgebruikers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie geworden. Eindgebruikers zullen hun OEE echter niet regelmatig bespreken met hun machineleveranciers.… Lees verder »

Meer kracht met hydraulische orbitmotor

De orbitmotor is een uitstekende oplossing als er veel koppel wenselijk is bij een relatief laag toerental, bijvoorbeeld bij de aandrijving van een veegborstel. Maar hoe werkt een orbitmotor en wat zijn de andere voordelen? Lees verder »

Regels voor zuinige elektromotoren

Elektromotoren verbruiken veel energie, zo bleek uit onderzoek van de Europese commissie. In bedrijven waar elektromotoren worden ingezet, komt 70% van het energieverbruik voor rekening van deze motoren. Ze kunnen en moeten dus energiezuiniger. Daarom heeft de EU hiervoor regels opgesteld. Per 1… Lees verder »

Beveiligingscomponenten voor IE3-motoren kiezen met CurveSelect

Powermanagementbedrijf Eaton stelt de gratis tool CurveSelect beschikbaar voor het selecteren van beveiligingscomponenten voor energie-efficiënte IE3-motortoepassingen. Lees verder »

Kiezen voor hoogrendement-elektromotoren

Motoren spelen een belangrijke rol bij het verhogen van het rendement van pompen, compressoren en ventilatoren. Voor dergelijke applicaties zijn inductiemotoren nog steeds het meest gevraagd, maar permanentmagneetmotoren (PM) en synchroonreluctantiemotoren zijn aan hun opmars bezig. In dit artikel… Lees verder »

Grote stappen door ‘ketenefficiëntie'

De huidige belangstelling voor elektrisch besturen en aandrijven op plekken die al jaren het domein van verbrandings- en hydromotoren zijn, heeft een hoog ‘back to the future'- gehalte. Eind negentiende eeuw had de elektromotor een veel hogere ontwikkelingsgraad en vermogenspotentieel dan de… Lees verder »

Starten met IE3

Energie-efficiëntie is een te vaak gebruikt cliché in de politiek, de bedrijfswereld en de industrie. De Europese Verordening Elektromotoren, die begin 2015 de tweede fase is ingegaan, verplicht machinebouwers en systeemontwerpers anders te gaan denken. Hoewel de aandacht in de industrie vooral… Lees verder »

Pagina: « Vorige 2 3 4 5 6 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)