EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

Formule E als proeftuin voor toekomstige technieken

Zeker zo indrukwekkend als de formule 1 vanuit een technisch perspectief is de – stille- formule E. De formule 1 adepten zullen voorlopig nog wel hun oordopjes willen meenemen naar het circuit, maar de opmars van elektronisch vervoer lijkt niet te stuiten. De Formule E is in elk geval interessant… Lees verder »

Data zijn de nieuwe grondstof

De introductie van de stoommachine aan het eind van de 18e eeuw, honderd jaar later geëlektrificeerde massaproductie, computerondersteunde automatisering sinds de jaren 1970 - als we het over Industrie 4.0 hebben, denken we vaak aan de voorgaande industriële revoluties en zoeken we naar… Lees verder »

Correct uit is het nieuwe in (6)

In dit artikel wordt aandacht besteed aan een specifieke opbouw van de remote-lototo-unit waarbij frequentieregelaars (Power Drive Systems (PDS) worden gebruikt. De speciale drives conform EN 61800-5-2 hebben een ingang waarmee de drive veilig kan worden afgeschakeld zodra deze ingang laag is. Lees verder »

Gaan we naar de cloud, of blijven we in de edge?

De belofte van Industrial IoT om door de integratie van informatie van genetwerkte machines en productielijnen tot steeds effectievere en efficiënte processen te komen staat of valt bij een op de toepassing afgestemde netwerkinfrastructuur. IoT-apparaten aan de rand van dat IT-netwerk hoeven niet… Lees verder »

Interpolatiefout: niet langer vuistregel, maar hard getal

Met de introductie van een asic, de HSP 1.0, heeft Heidenhain zijn glazen en stalen encodersystemen nog nauwkeuriger en betrouwbaarder gemaakt. Belangrijk voor veel machinebouwers en eindgebruikers is, dat het bedrijf ook zijn nauwkeurigheidsdefinitie heeft uitgebreid. De interpolatiefout is niet… Lees verder »

Olie uit een aandrijving verversen? Doe het op tijd!

Smeermiddelen voor aandrijvingen zijn hoogwaardige producten die optimaal kunnen worden afgestemd op de specifieke toepassing en bij juist gebruik ten goede komen aan de levensduur van de aandrijving. Het is dan wel zaak dat het geadviseerde smeermiddel wordt toegepast en dat met de juiste en… Lees verder »

Mogelijkheden voorspellend onderhoud nog niet volop benut (video)

PwC en Mainnovation hebben, in samenwerking met Kantar TNS, onderzoek gedaan waar bedrijven momenteel staan op het gebied van voorspellend onderhoud en waar ze in de nabije toekomst denken te staan. Het onderzoek is uitgevoerd onder 280 bedrijven in Nederland, Duitsland en België. Lees verder »

Hydrauliek heeft de stekker gevonden

Hydrauliek is voor velen nog steeds de conventionele aandrijftechniek die steeds meer terrein verliest aan elektrische aandrijvingen. Tot alleen de nichemarkten en écht zware toepassingen nog tot het domein behoren. Niets is minder waar. Sander Haas van Powerflex ziet haarscherp de symbiose tussen… Lees verder »

Hoe groot zijn de indirecte kosten van veranderingen werkelijk?

Het International Performance Research Institute (IPRI) in Stuttgart en de Lehrstuhl für Produktentwicklung aan de Technische Universität München hebben onlangs het gezamenlijk onderzoeksproject 'Aida - Aufwandsarme Quantifizierung von indirekten Änderungskosten in der Antriebstechnik'… Lees verder »

Verdeel en heers: slimme onderdelen maken de slimme fabriek

Het beheren van systeemoplossingen op basis van industriële PC's is een vast onderdeel in het ontwerp van machines en systemen die aantoonbaar operationeel betrouwbaar zijn. Nu de automatiseringssector is samengegaan met de eerste generatie informatietechnologie, is de volgende stap slimme… Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)