EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

Mogelijkheden voorspellend onderhoud nog niet volop benut (video)

PwC en Mainnovation hebben, in samenwerking met Kantar TNS, onderzoek gedaan waar bedrijven momenteel staan op het gebied van voorspellend onderhoud en waar ze in de nabije toekomst denken te staan. Het onderzoek is uitgevoerd onder 280 bedrijven in Nederland, Duitsland en België. Lees verder »

Hydrauliek heeft de stekker gevonden

Hydrauliek is voor velen nog steeds de conventionele aandrijftechniek die steeds meer terrein verliest aan elektrische aandrijvingen. Tot alleen de nichemarkten en écht zware toepassingen nog tot het domein behoren. Niets is minder waar. Sander Haas van Powerflex ziet haarscherp de symbiose tussen… Lees verder »

Hoe groot zijn de indirecte kosten van veranderingen werkelijk?

Het International Performance Research Institute (IPRI) in Stuttgart en de Lehrstuhl für Produktentwicklung aan de Technische Universität München hebben onlangs het gezamenlijk onderzoeksproject 'Aida - Aufwandsarme Quantifizierung von indirekten Änderungskosten in der Antriebstechnik'… Lees verder »

Verdeel en heers: slimme onderdelen maken de slimme fabriek

Het beheren van systeemoplossingen op basis van industriële PC's is een vast onderdeel in het ontwerp van machines en systemen die aantoonbaar operationeel betrouwbaar zijn. Nu de automatiseringssector is samengegaan met de eerste generatie informatietechnologie, is de volgende stap slimme… Lees verder »

Correct uit is het nieuwe in (5)

In dit vijfde artikel wordt aandacht besteed aan de specificatie en de documentatie van de veiligheidsgerelateerde software van de remotelototo-unit waarbij de norm IEC/CD1 620611 wordt gevolgd. Tevens wordt in dit artikel een aanzet gegeven voor de opbouw van de oorzaak-gevolgrelaties van deze… Lees verder »

Correct uit is het nieuwe in (4)

In dit vierde artikel wordt aandacht besteed aan de besturing via de veiligheids-PLC van de remote-lototo-unit. Hierbij worden enkele details van de besturing nader beschouwd met als uitgangspunt de norm IEC/CD1 620611. Vervolgens zal op basis van de remote-lototo-functie dieper ingegaan worden op… Lees verder »

Correct uit is het nieuwe in (3)

In het tweede deel is aan de hand van een aantal schema's de werking van de basisunit en remote-unit stap voor stap toegelicht en tevens zijn het doel en de kleurstelling van de werkschakelaar aan de orde gesteld. In dit artikel wordt verder ingegaan op de achtergrond en de overwegingen bij de… Lees verder »

‘As' het dynamischer moet

Wie een askoppeling zoekt die een aanzienlijke afstand moet overbruggen om assen horizontaal of verticaal te koppelen, kan onder andere terecht bij Bibby Turboflex. De askoppelingen vangen meteen de eventuele scheefstand en parallelle en axiale uitlijnfouten op. Hierbij wordt gebruikgemaakt van… Lees verder »

Correct uit is het nieuwe in (2)

In dit vervolgartikel komt de regelgeving voor het in- of uitschakelen aan de orde. De ‘stand der techniek' die in de betreffende normen verder is uitgewerkt is een invulling van de regelgeving. Tevens wordt in dit artikel ingegaan op de werking van de schakeling en de bijbehorende principe… Lees verder »

De ‘sky is not the limit' voor ‘s-werelds grootste telescoop

De E-ELT (European Extremely Large Telescope), die ook wordt omschreven als ‘s-werelds grootste oog naar de ruimte, is bedoeld om wetenschappers te helpen bij het zoeken naar planeten die zich in een baan om andere sterren bevinden, naar fundamentele antwoorden met betrekking tot de vorming van… Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: IE Motoren

ie4Het realiseren van concrete energiebesparing en CO2-reductie door het toepassen van efficiënte aandrijfsystemen is een hot topic. Elektromotoren bepalen nu circa 69% van het elektriciteitsgebruik in de industrie. Door inzet van efficiënte elektrische aandrijfsystemen wordt geschat, dat het energieverbruik met 20 tot 30 procent kan worden verlaagd. Om dit te realiseren zijn op Europees niveau richtlijnen in werking getreden. De richtlijn voor energiezuinige elektromotoren (LOT 11) is al sinds 16 juni 2011 van kracht. Hiermee werd een eerste stap gezet naar een hoger efficiency-niveau voor IE motoren. Sinds januari 2015 is de EU- richtlijn verder aangescherpt en per januari 2017 volgt de volgende stap. 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)