EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

IoT voor toepassingen met actuatoren en motoren

Vaak wordt bij IoT gedacht aan sensoren en connectiviteit. Maar wat te doen met actuatoren en motoren? Als IoT-toepassing buiten een industriële omgeving leveren deze wel eens ergernissen als het gaat om de communicatie- interface, het energieverbruik en niet te vergeten het geluidsniveau. Trinamic… Lees verder »

Hoe AI bij Festo de industrie binnenstapt

Dat Festo inspiratie put uit de ontwerpen die Moeder Natuur in de loop van miljoenen jaren heeft geperfectioneerd, is genoegzaam bekend. Met een behoorlijke Bionic-‘dierentuin’ als resultaat. Maar na onder andere roggen, kwallen, pinguïns, kangoeroes, vleerhonden, vlinders, meeuwen, mieren en… Lees verder »

Elobau: 'Onze hoeksensoren en joysticks bieden oplossing voor de agrarische sector'

Steketee produceert al meer dan 40 jaar schoffel- en grondbewerkingsmachines voor de agrarische sector voor mechanische onkruidbestrijding en grondbewerking. Van kleine tot grote machines, geschikt voor verschillende teelten en markten. Sinds 10 jaar specialiseert het bedrijf zich in hightech… Lees verder »

Het lichtnet gaat naar 0 Hz

Met steeds meer gelijkspanningsverbruikers en -opwekkers groeien de voordelen van een DC-infrastructuur. Maar dat geldt alleen bij een volledige omschakeling, niet bij deeloplossingen. De weg daar naar toe heeft heel wat stevige hobbels waaronder standaardisatie en, vooral, inertie van de huidige AC… Lees verder »

Op zoek naar energiebesparende oplossingen voor hybride motoren

De druk wordt steeds groter om bij bouwmachines over te schakelen van fossiele brandstoffen op schonere en stillere alternatieven. Terwijl de technologie die het mogelijk maakt om uitsluitend batterijgevoede energie te leveren voor kleinere bouwmachines nu beschikbaar is en ook wordt toegepast, zijn… Lees verder »

Concepten Automotive niet 1:1 te vertalen

De toekomst van mobiele aandrijftechniek ligt zonder twijfel in de elektrische aandrijvingen, die in bepaalde gevallen - ooit – de hydraulische variant zullen vervangen. Maar pas wanneer de energiedichtheid én afmetingen van de elektrische aandrijving praktisch geschikt zijn voor de bijbehorende… Lees verder »

Voedingen voor toepassingen binnen de overspanningscategorie III

De recente opkomst van ‘Smart Industry’ vraagt om strengere criteria als het om overspanningsbeveiliging gaat. Bijvoorbeeld bij industriële besturingen en in de gebouwautomatisering. Dit artikel behandelt verschillende soorten beschikbare voedingen en stelt criteria om de juiste keuze te maken.… Lees verder »

Op weg naar geïntegreerde micro-elektronische fotonische systemen

De micro-elektronica loopt tegen grenzen aan, getuige de gigantische stroomvretende en warmteproducerende datacenters. Op termijn gaat de fotonica – in geïntegreerde uitvoering – uitkomst bieden, niet als vervanger maar als partner. Veelbelovende toepassingen voor geïntegreerde fotonica liggen… Lees verder »

Waarom geen lineaire inductiemotor voor Delft Hyperloop?

Aanvankelijk leek het zo’n mooi idee: een lineaire inductiemotor voor de Atlas 01, de Hyperloop-pod van de TU Delft. Toch werd er in het uiteindelijke ontwerp vanaf gezien. Enige criterium voor alweer de derde competitie op het SpaceX-terrein van Elon Musk was namelijk snelheid. En, zo wees een… Lees verder »

Super snel opladen van elektrische auto's via High Power Charging (HPC) met vloeistof koeltechnologie

Naarmate elektrische voertuigen populairder worden, groeit ook de nood aan snelle, veilige en gebruiksvriendelijke oplaadoplossingen. De uitdaging? Een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing te ontwikkelen die snel genoeg is om een voertuig in enkele minuten op te laden. Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)