EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

'Game changer' voor sportvelden (video)

30 juni 2021 14:04

Enkele jaren geleden maakte Galesloot Constructie de omslag van bouwer van staalconstructies naar de bouw en ontwikkeling van complete machines. Een van hun paradepaardjes is een machine om in sportvelden wereldwijd een kunststof draad bij te steken zodat een hybride grasmat ontstaat. Doordat de… Lees verder »

Steentje bijdragen

18 maart 2021 15:22 Steenfabriek Wienerberger in Winterswijk kampte al langere tijd met een extreem hoog luchtverbruik. De grootste… Lees verder »

Als kleding kan 'praten'

18 maart 2021 15:21 Sensoren worden tegenwoordig volop ingezet voor onder andere Smart Maintenance en in Smart Factories. Maar wie kent… Lees verder »

Een koekenpers voor de 21-ste eeuw

Inpakken en palletiseren. Geen uitzonderlijke verrichtingen binnen de productieautomatisering. Wel als het gaat om een klantspecifieke automatiseringsoplossing voor een vast opgestelde installatie met beperkte beschikbare ruimte en interactie met een bestaande koeken-verzamelinstallatie. Toch hebben… Lees verder »

Vierkante meters maken

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die… Lees verder »

De Hoogenberg-CVT : grote contactvlakken en lage -spanningen

De Hoogenberg Continu Variabele Transmissie (HCVT) is een systeem met een metalen duwband die op 1 variabele loop-diameter loopt en die uit een groot aantal schakels bestaat zodat de band een grote flexibiliteit heeft. Daardoor zijn de contactvlakken groot en blijven de contactspanningen tussen de… Lees verder »

Meer dan 200 sensoren monitoren ‘bio’-brug

In het Friese Ritsumasyl is begin januari een nieuwe fietsbrug in gebruik genomen. De brug heeft een draaibaar deel van 34 m. Dit deel is met een staalconstructie bevestigd op een draaikrans en wordt met twee aandrijvingen in beweging gebracht. De brugdekken zijn van ‘biobased’ composiet – een… Lees verder »

Hydrodynamische vrijloop in hybride aandrijvingen

In de ‘off-highway’- en ‘heavy-duty’-sectoren winnen hybride aandrijfoplossingen aan populariteit, of het nu over mobiele kranen, zware transportvoertuigen of voertuigen in het grondverzet, de wegenbouw of op de bouwplaats gaat. De hybride aandrijvingen bestaan uit een combinatie van moderne… Lees verder »

Nieuwe zakelijkheid brengt sluisnoviteit

Laten we ze maar meteen noemen: een segmentdeur en een elektrohydraulische aandrijving – de twee belangrijkste innovaties in de nieuwe schutsluis bij Eefde die deze week werd geopend. Want hoe belangrijk de sluisnoviteiten ook zijn, visueel vallen ze in het niet bij de witgepleisterde hefportalen… Lees verder »

Lineaire actuatoren voor productieflexibiliteit

Nu de auto-industrie een periode van grote veranderingen ingaat, moeten de productielijnen voor voertuigen steeds slimmer worden – en zich sneller kunnen aanpassen. Ewellix heeft een aantal systemen ontwikkeld voor het transport van voertuigen op de assemblagelijn en voor efficiënt puntlassen. Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Strategische keuze: een PLC of embedded controller

In deze whotepaper legt Engineering Spirit uit wanneer het beter is om voor een PLC te kiezen en wanneer voor een embedded controller.
Download de whitepaper van Engineering Spirit 

 

Heeft uw machine het benauwd?

In deze whitepaper bespreekt Festo het belang van de filtratie van perslucht, zowel vanaf de compressor als bij het punt waarop de lucht de componenten van de applicatie in gaat.

Download de whitepaper van Festo

 

Draadloos Mobiel Besturingspaneel: TUV gecertificeerd 10.1" panel met OPC/UA en safety functies

Is een draadloze HMI een goede keuze voor mijn applicatie? We leggen u uit wat de specifieke voordelen zijn van een draadloos multi-touch bedieningspaneel en waar u rekening mee moet houden bij het koppelen van een HMI aan een machine.
Download de whitepaper van SigmaControl

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)