EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Aandrijven, regelen en besturen

RSS

Efficiënt Aandrijven

24 september 2019 13:34

1931 Congrescentrum in Den Bosch is 29 oktober het toneel van Efficiënt Aandrijven. De organisatie van dit evenement is in handen van onder andere Aandrijven en Besturen in samenwerking met FEDA (Federatie Aandrijf- en Automatiseringtechniek) en met medewerking van KEEA (Kennisnetwerk Efficiënte… Lees verder »

Wie is er helderziend in kabelland?

19 september 2019 14:48 Voorspellen is moeilijk, vooral over de toekomst. Deze uitspraak wordt toegeschreven aan Niels Bohr en Samuel Goldwyn,… Lees verder »

Stroom moet stromen

27 augustus 2019 12:26 Het elektriciteitsnet verandert en grote leveranciers worden steeds vaker vervangen door kleinere, alternatieve… Lees verder »

Hoe haal je waardevolle metalen uit e-waste en afgedankte batterijen?

De urban mining van batterijgrondstoffen als lithium en kobalt wordt steeds belangrijker. De Belgische materiaalrecycleraar Umicore haalt via een innovatieve techniek zo’n 20 waardevolle metalen uit e-waste en afgedankte lithium-ion batterijen. Lees verder »

IoT voor toepassingen met actuatoren en motoren

Vaak wordt bij IoT gedacht aan sensoren en connectiviteit. Maar wat te doen met actuatoren en motoren? Als IoT-toepassing buiten een industriële omgeving leveren deze wel eens ergernissen als het gaat om de communicatie- interface, het energieverbruik en niet te vergeten het geluidsniveau. Trinamic… Lees verder »

Hoe AI bij Festo de industrie binnenstapt

Dat Festo inspiratie put uit de ontwerpen die Moeder Natuur in de loop van miljoenen jaren heeft geperfectioneerd, is genoegzaam bekend. Met een behoorlijke Bionic-‘dierentuin’ als resultaat. Maar na onder andere roggen, kwallen, pinguïns, kangoeroes, vleerhonden, vlinders, meeuwen, mieren en… Lees verder »

Elobau: 'Onze hoeksensoren en joysticks bieden oplossing voor de agrarische sector'

Steketee produceert al meer dan 40 jaar schoffel- en grondbewerkingsmachines voor de agrarische sector voor mechanische onkruidbestrijding en grondbewerking. Van kleine tot grote machines, geschikt voor verschillende teelten en markten. Sinds 10 jaar specialiseert het bedrijf zich in hightech… Lees verder »

Het lichtnet gaat naar 0 Hz

Met steeds meer gelijkspanningsverbruikers en -opwekkers groeien de voordelen van een DC-infrastructuur. Maar dat geldt alleen bij een volledige omschakeling, niet bij deeloplossingen. De weg daar naar toe heeft heel wat stevige hobbels waaronder standaardisatie en, vooral, inertie van de huidige AC… Lees verder »

Op zoek naar energiebesparende oplossingen voor hybride motoren

De druk wordt steeds groter om bij bouwmachines over te schakelen van fossiele brandstoffen op schonere en stillere alternatieven. Terwijl de technologie die het mogelijk maakt om uitsluitend batterijgevoede energie te leveren voor kleinere bouwmachines nu beschikbaar is en ook wordt toegepast, zijn… Lees verder »

Concepten Automotive niet 1:1 te vertalen

De toekomst van mobiele aandrijftechniek ligt zonder twijfel in de elektrische aandrijvingen, die in bepaalde gevallen - ooit – de hydraulische variant zullen vervangen. Maar pas wanneer de energiedichtheid én afmetingen van de elektrische aandrijving praktisch geschikt zijn voor de bijbehorende… Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Kennis: IE Motoren

ie4Het realiseren van concrete energiebesparing en CO2-reductie door het toepassen van efficiënte aandrijfsystemen is een hot topic. Elektromotoren bepalen nu circa 69% van het elektriciteitsgebruik in de industrie. Door inzet van efficiënte elektrische aandrijfsystemen wordt geschat, dat het energieverbruik met 20 tot 30 procent kan worden verlaagd. Om dit te realiseren zijn op Europees niveau richtlijnen in werking getreden. De richtlijn voor energiezuinige elektromotoren (LOT 11) is al sinds 16 juni 2011 van kracht. Hiermee werd een eerste stap gezet naar een hoger efficiency-niveau voor IE motoren. Sinds januari 2015 is de EU- richtlijn verder aangescherpt en per januari 2017 volgt de volgende stap. 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)