EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: HET Instrument 2010

RSS

Win een helikoptervlucht naar een van de Wintershall boorplatformen

16 september 2010 15:49

Je werkt als meet- en regelspecialist op een boorplatform en ergens in de installatie zit een fout. Je hebt een half uur de tijd om die fout te lokaliseren en op te lossen anders dreigt er een ramp. Dat is de uitdaging aan iedere bezoeker op de beurs. Lees verder »

The Sound of Vacuüm

16 september 2010 15:44 Niet vaak heeft vacuümtechnologie zo veel aandacht gekregen op een technologiebeurs in de Benelux als dit jaar op HET… Lees verder »

Weegoplossingen voor de procesindustrie en in het lab

16 september 2010 15:19 In het weegpaviljoen, dat de vorm kreeg van een balans kan de bezoeker zich uitgebreid laten informeren over… Lees verder »

1001 Sensoren demonstreert nieuwe mogelijkheden

Sensoren worden veel gebruikt in alle industrieën. Op HET Instrument Industriële Automatisering 2010 is de sensor daarom één van de speerpunten. Wat zijn de nieuwe mogelijkheden op het gebied van sensortechnologie? Welke types zijn er en waar horen ze in het productieproces? Om hier achter te… Lees verder »

Build your own Robot maakt industriële automatisering inzichtelijk

De branche Industriële Automatisering heeft wel eens moeite uit te leggen waar ze zich mee bezig houdt. Op HET Instrument 2010 wordt een nieuwe poging gedaan: visualisatie met behulp van Lego Mindstorms. Het is eigenlijk speelgoed, maar deze Lego-robot staat in feite symbool voor de branche. Lees verder »

Gadget brengt actie op de beurs

De gadget die de branche IE deze beurs presenteert, is een boeiende toepassing van RFID gecombineerd met sensornetwerktechnologie. Deelnemers die ermee de beurs op gaan, moeten zich laten verrassen. Want pas als ze dicht genoeg in de buurt van een van de deelnemende stands uit hun traject komen,… Lees verder »

‘Build Your Own Plant’ op HET Instrument

FHI wil iets doen om te demonstreren wat Industriële Automatisering nu eigenlijk inhoudt. Omdat je moeilijk de hele RAI kunt ombouwen om er een compleet IA-proces neer te zetten, is er een bordspel ontwikkeld dat de werking van een fabriek uitstekend illustreert. Het spel heet Build your own Plant… Lees verder »

Instrument-ambassadors: 'HET Instrument blijft een geëigend podium'

Arnold Overdevest is adviseur labfaciliteiten bij Deerns Nederland. Op HET Instrument 2010 geeft hij een lezing over gasdetectie. Lees verder »

Instrument-ambassadors: 'Er is altijd een heel ontspannen sfeer'

Arno van Adrichem is Analyser Engineer bij ExxonMobil. Op HET Instrument werkt hij mee aan het congres 1001 Analysers in Process. Lees verder »

Instrument-ambassadors: 'Ik probeer ontwikkelingen uit andere vakgebieden op te pikken'

Prof. Dr. Ate Kloosterman is DNA-deskundige bij het Nederlands Forensisch Instituut. Tijdens het congres Nanotechnologie houdt hij een lezing over het mobiliseren van DNA-onderzoek. Lees verder »

Pagina: 1 2 3 4 5 Volgende »
 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet